fbpx

Intrare gratuită la Dino Parc Râşnov, până în luna mai, pentru vizitele organizate în Săptămâna Altfel și Săptămâna Verde

Intrare gratuită la Dino Parc Râşnov, până în luna mai, pentru vizitele organizate în Săptămâna Altfel și Săptămâna Verde

Image
Image

Dino Parc Râșnov asigură intrare gratuită pentru preșcolari și elevi în cadrul acțiunilor derulate de unitățile de învățământ în perioada Școala Altfel și Săptămâna Verde. Facilitatea este acordată pentru grupuri organizate, în perioada martie-mai, în baza unei programări efectuate anterior de organizatorii excursiei.

 

 

Grupurile organizate din țară au acces gratuit, până în luna mai, în parcul cu dinozauri de la Râșnov. Totul a pornit de la un parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

"Încă de la deschiderea parcului cu dinozauri, obiectivul nostru a fost să îmbinăm într-un mod plăcut educaţia cu distracţia, atât pentru familiile care ne trec pragul, cât şi pentru grupurile organizate de copii şi cadre didactice. Ne dorim ca Dino Parc Râşnov să devină un partener strategic în demersul pentru educaţie a noilor generaţii de şcolari şi preşcolari, iar cea mai potrivită cale este de a pune la dispoziţia acestora toate cunoştinţele de paleontologie, ştiinţele naturii şi de conştientizare ecologică pe care le-am dobândit în timp, precum şi un minunat spaţiu în aer liber unde cei mici pot explora în voie natura", a declarat managerul Dino Parc Râşnov, Adrian Apostu, scrie turnulsfatului.ro.

Parcul oferă un traseu de patru hectare în pădure, cu peste 120 de dinozauri în mărime naturală, realizaţi după ultimele descoperiri paleontologice, expoziţii ştiinţifice naţionale şi internaţionale unice în România, principalele specii de arbori şi arbuşti explicate pe înţelesul tuturor, un terarrium cu reptile vii şi un amfiteatru în aer liber cu ecran mare unde cadrele didactice se pot conecta şi pot ţine lecţii.

De asemenea, în Dino Parc Râşnov poate fi vizitată o zonă dedicată dinozaurilor ce au trăit pe teritoriul României, în Ţara Haţegului - pentru prima oară reconstituiţi în mărime naturală şi poate fi văzut un vulcan ce simulează o erupţie naturală, dar şi o platformă de cutremure ce exemplifică trei tipuri diferite de cutremure.

Expoziţiile şi exponatele din cadrul Dino Parc Râşnov sunt realizate în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa, Universitatea Bucureşti, Institutul Geologic Român, Muzeul Naţional Secuiesc, Muzeul Judeţean de Istorie Braşov şi parteneri privaţi autohtoni şi internaţionali.

"Totodată, Dino Parc Râşnov pune la dispoziţia profesorilor şi elevilor şi o serie de alte beneficii contra-cost care să întregească experienţa din parc, ce pot fi solicitate în momentul programării: tururi ghidate despre dinozauri, tururi ghidate cu un dendrolog pentru prezentarea şi recunoaşterea speciilor de arbori şi arbuşti din pădurea Dino Parc, un traseu de aventură şi tiroliană, laser labirint, Dino Hunt pe un traseu interactiv, dar şi activitatea Olimpiada Dinozaurilor - o serie de întrebări despre dinozauri, sub formă de joc educativ, la care elevii trebuie să răspundă după finalizarea plimbării în parc pentru a primi insigna şi diploma de paleontolog", se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții parcului tematic și citat de Turnul Sfatului.

Programările pot fi făcute de către cadrele didactice interesate contactând direct reprezentanţii Dino Parc Râşnov.

În mod obișnuit, prețul unui bilet este de 36 de lei pentru un adult și de 28 de lei pentru copiii de peste 3 ani.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Foto: Facebook / Dino Parc Râșnov

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.