Peste 70 de kilometri de piste de biciclete, de-a lungul unor râuri din judeţul Braşov

Peste 70 de kilometri de piste de biciclete, de-a lungul unor râuri din judeţul Braşov
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

În județul Brașov ar putea fi amenajate trasee „off road” pentru biciclişti, pe mai multe diguri de apărare de pe marginea cursurilor de apă.

Ideea a fost analizată marți în timpul ședinței grupului de lucru pentru realizarea Planului de Mobilitate la nivelul județului Braşov, de Todorică Șerban, vicepreședintele Consiliului Județean, și de directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Brașov, Mihai Uță, informează site-ul brasovmetropolitan.ro. Astfel, reprezentantul SGA Brașov a propus cinci trasee, cu o lungime totală de peste 70 km, dintre care patru trec prin Zona Metropolitană Brașov, iar unul este în zona Rupea.

Toate digurile incluse în traseele propuse sunt construite din pământ compactat şi înierbat, având o lăţime a coronamentului între 2 şi 4 metri. Pentru ca aceste construcţii de apărare împotriva inundaţiilor să poată fi utilizate pentru crearea unor piste de biciclete sunt necesare lucrări de amenajare a coronamentului prin nivelare şi completare cu pământ în zonele cu denivelări pronunţate, precum şi a intersecţiilor cu podurile existente pe traseu. În zonele în care structura podurilor rutiere permite accesul bicicletelor pe sub acestea, este nevoie de amenajarea unor rampe de coborâre şi urcare pe diguri, mai arată sursa citată.

Image