fbpx

Principalul suspect în cazul dublei crime din Brașov, văr al pompierului ucis, și-ar fi recunoscut parțial faptele

Principalul suspect în cazul dublei crime din Brașov, văr al pompierului ucis, și-ar fi recunoscut parțial faptele

Image
Image

Un văr al pompierului SMURD ucis alături de soția, ieri, la Brașov, este principalul suspect în cazul dublei crime, iar motivul său ar fi un petic de pământ.

"În urma unor cercetări complexe începute de dimineață, imediat după sesizare și terminate în jurul orei 21.30, respectiv acte medicale, constatări medico-legale preliminare, declarațiile inculpatului de recunoaștere parțială a faptelor și declarațiile a 4 martori (membrii de familie cu inculpatul și cu victimele), din cercetările efectuate la fața locului, percheziția domiciliară la locuința inculpatului și alte investigații ale organelor de cercetare penală, procurorul de caz a reținut următoarea stare de fapt:

În noaptea de 15/16.01.2023, pe fondul unui conflict mai vechi cu vărul şi vecinul său P.N.A., inculpatul P.I.D. s-a înarmat cu un cuţit şi un topor şi a pătruns prin efracţie (spargerea geamului uneia dintre uşile de acces) în imobilul de domiciliul al soţilor P.A.I. şi P.N.A., situat în localitatea Şimon.

În dormitorul soţilor P., inculpatul a aplicat mai multe lovituri cu obiect/obiecte tăietor/tăietoare victimelor P.A.I. şi P.N.A., aceştia decedând ca urmare a loviturilor.

Față de inculpatul P.I.D. a fost pusă în mișcare acțiunea penală pentru infracțiunile de violare de domiciliu şi omor calificat, prevăzute de art.224 alin.1,2 Cod Penal și art.189 alin.1 lit.f Cod Penal.

Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", potrivit comunicatului emis de Parchet.

Individul a fost reținut pentru 24 de ore.

Surse citate depresa centrală au dezvăluit că între pompier și vărul său ar fi existat un conflict mai vechi, legat de o bucată de pământ.

Cercetările au fost realizate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov iar din cadrul IPJ BRAȘOV au participat la cercetări inspectorul sef adjunct pe linie de investigații criminale, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciul Criminalistic, Serviciul Rutier, Poliția Stațiunii Bran, Poliția Municipiului Brașov și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, cu sprijinul Direcției de Investigații Criminale a IGPR și al Institutul Național de Criminalistică.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

Sursa foto: captură video newsbv.ro

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.