fbpx

Protest la Ghimbav, din cauza numărului mare de accidente rutiere. Oamenii cer măsuri pentru trecerile de pietoni

Protest la Ghimbav, din cauza numărului mare de accidente rutiere. Oamenii cer măsuri pentru trecerile de pietoni

Image
Image

După mai multe accidente rutiere grave, dintre care două mortale, produse în ultimele două săptămâni în Ghimbav, la trecerile de pietoni amenajate pe Drumul Naţional 1, oamenii din localitate organizează un protest în stradă. Miercuri, oamenii sunt așteptați la ora 19.00 la trecerile de pietoni la protestul „Hai să iluminăm trecerile de pietoni”.

De-a lungul anilor, în Ghimbav s-au produs numeroase accidente pe trecerile de pietoni, dar măsurile care să aibă efecte reale au întărziat, notează site-ul brasovmetropolitan.ro. Mobilizarea a început marţi seara, pe rețelele de socializare, după ce s-a produs cel de-al treilea accident grav din ultimele două săptămîni pe o trecere de pietoni de pe DN 1. Ghimbășenii au solicitat de mai multe ori iluminarea suplimentară a trecerilor, o măsură recomadată și de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brasov, din partea Primăriei Ghimbav li s-a răspuns că există un proiect în acest sens, însă nu au existat şi alocări bugetare, mai notează sursa citată.

Ultimul accident mortal a avut loc marţi seară. Un bărbat de 59 de ani a fost acroşat de o maşină în timp ce traversa pe trecerea din dreptul strazii Lungi, zona Ecopack, mai arată sursa citată.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.