fbpx

Şapte medici de la un cabinet care eliberează atestate pentru şoferi - cercetaţi pentru abuz în serviciu şi fals

Image
Image

Poliţiştii braşoveni de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice efectuează cercetări faţă de mai mulţi medici şi un cabinet medical din municipiul Braşov care eliberează atestate medicale pentru conducători auto. Potrivit mytex.ro, în cadrul anchetei, agenţii au efectuat o percheziţie la sediul cabinetului. Dosarul penal vizează săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals, fiind în vizor șapte persoane și o societate comercială.

„Din cercetări a reieșit că cei în cauză, în calitate de medici care își desfășurau activitatea în cadrul unei comisii medicale, nu și-ar fi îndeplinit atribuțiile de serviciu prevăzute de legislația în vigoare, care presupun obligația de examinare medicală a persoanelor care s-au adresat unității în cauză, în vederea obținerii unui aviz de aptitudine medicală/aviz psihologic necesar ocupării unor funcții”, se arată într-un al IJP Braşov potrivit sursei citate.
„Toți medicii specialiști, membri în comisie, cu toate că figurează angajați ai societății comerciale, și-ar fi desfășurat activitatea profesională zilnică în cadrul altor unități/cabinete medicale, nefiind prezenți la sediul persoanei juridice percheziționate. Aceștia s-ar fi prezentat ocazional, însă s-ar fi ocupat doar de semnarea și parafarea fișelor medicale înregistrate în perioada anterioară, nu de examinarea medicală propriu-zisă a persoanelor care solicitau emiterea avizelor medicale”, se detaliază în comunicat.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mijloace de probă care atestă activitatea infracțională și care prezintă interes pentru soluționarea cauzei. Polițiștii au condus la audieri 15 persoane. Ulterior procurorul a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru 60 de zile față de cei șapte medici.

Acțiunea, desfășurată sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului Criminalistic Brașov și luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.