fbpx

Strigătul de disperare al unui pădurar: „Cu Dumnezeu înainte, cu ce să mergem, cu pixul şi cu legitimaţia”

Image
Image

Un angajat al Gărzii Forestiere din Braşov a intrat în greva foamei, vineri, pentru a atrage atenţia asupra condiţiilor în care lucrează silvicultorii din România. Bărbatul, care lucrează de şapte ani în sistem spune că este foarte greu să-şi desfăşoare activitatea fără arme şi dotări.

Florin Nan este angajat al Gărzii forestiere din Braşov de şapte ani şi a intrat vineri în greva foamei, pentru 24 de ore, încercând să tragă un semnal de alarmă legat de condiţiile în care lucrează silvicultorii din România.
„Am decis să intru în greva foamei pentru că este foarte greu sau aproape imposibil să ne desfăşurăm activitatea în condiţiile în care o facem acum", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Florin Nan.

Acesta a făcut şi o listă de revendicări despre care spune că sunt nişte prevederi legale care nu sunt puse în aplicare de foarte mulţi ani.
Pe lista silvicultorului sunt menţionate lipsa armelor de foc letale, a uniformelor şi echipamentelor, a maşinilor, a staţiilor de emisie recepţie, a dronelor şi a vaccinurilor anticăpuşe. Totodată, angajatul Gărzii Forestiere Braşov cere acordoarea sporului de risc.
„Cu Dumnezeu înainte, cu ce să mergem, cu pixul şi cu legitimaţia", a răspuns Florin Nan, când a fost intrebat cu ce intervin în acest moment.

Acesta menţionează că în ultima lună doi silvicultori şi-au pierdut viaţa încercând să apere pădurile.
„Un caz într-o viaţă e enorm, pentru că oamenii ăştia au plecat să îşi facă datoria, să apere pădurea. E al doilea caz într-o lună. Sunt şase pădurari morţi până în momentul de faţă. Sunt peste 650 de silvicultori cu răni grave şi deosebit de grave. Nu spune nimeni o vorbă despre oamenii ăştia. Şi dacă nu moare omul şi ajunge să stea într-un scaun cu rotile pentru tot restul vieţii lui, e bine? Mergând să apere pădurea. Pentru ce, pentru că legea nu e pusă în aplicare? Pentru că nu avem arme, nu avem dotări?”, a spus Florin Nan.

Angajat al Gărzii Forestiere din Braşov de şapte ani, Florin Nan consideră că ceea ce se întâmplă este „o crimă cu premeditare”.

Credit foto newsbv.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.