fbpx

Un nou caz de șoc anafilactic, după vaccinarea anti-Covid, la Brașov. Pacientul, de 31 de ani, nu era cunoscut cu alergii

Un nou caz de șoc anafilactic, după vaccinarea anti-Covid, la Brașov. Pacientul, de 31 de ani, nu era cunoscut cu alergii

Image
Image

O nouă reacție adversă severă la vaccin a fost raportată de  autoritățile din Brașov. Potrivit unei informări transmise de Prefectură, este vorba despre un șoc anafilactic survenit la un tânăr de 31 de ani la câteva minute după administrarea vaccinului Pfizer.

“Ultimul caz de efecte adverse severe a fost înregistrat în data de 21.04.2021: un bărbat în vârstă de 31 de ani a prezentat o reacție adversă de tip șoc anafilactic, manifestată prin leșin, paloare tegumentară și hipotensiune. Reacția a apărut la 5 minute după administrarea dozei de vaccin Pfizer-Biontech. Vaccinarea s-a efectuat în Centrul de vaccinare al Spitalului Militar de Urgență «Regina Maria» Brașov. În istoricul medical declarat al pacientului nu au existat antecedente personale patologice și nici istoric alergic.

Personalul medical din centrul de vaccinare a intervenit prompt și a acordat primul ajutor, solicitând și echipa de resuscitare din serviciul UPU.  Persoana a fost stabilizată și ulterior supravegheată în Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului”, a transmis Prefectura.

Tânărul a plecat la domiciliu în seara aceleiași zile.

 

Foto cu caracter ilustrativ (Prefectura Brașov)

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.