fbpx

VIDEO | Gard "virtual" pentru îndepărtarea animalelor sălbatice" pe DN 1, în zona Timișurilor

VIDEO | Gard "virtual" pentru îndepărtarea animalelor sălbatice" pe DN 1, în zona Timișurilor

Image
Image

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a început montarea de garduri virtuale, sisteme care au ca rol ținerea la distanță a animalelor sălbatice și creșterea gradului de siguranță în trafic.

Primele dispozitive au fost instalate pe DN 1, aproape de limita cu județul Prahova.

"La marginea drumului național, între Timișul de Jos și Timișul de Sus, în județul Brașov, au fost instalate peste 60 de dispozitive care vor ține la depărtare animalele sălbatice prin emiterea unor semnale sonore și luminoase. Sistemul funcționează pe timp de noapte, atunci când s-au înregistrat cele mai multe accidente de acest gen. Proiectul este unul pilot, primul în România, și a fost implementat de Fundația Carpați și Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Silvicultură «Marin Drăcea» din România. Astfel de aparate sunt folosite de mai mulți ani cu mare succes în țări precum Austria, Canada sau Australia", au precizat oficialii DRDP Brașov.

În următoarele etape, proiectul-pilot prevede montarea acestui tip de sisteme și pe DN 1A, în zona Babarunca, respectiv pe DN13, în zona Pădurea Bogății.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.