fbpx

IMAGINI RARE: O cascadă cu apă termală din România a îngheţat

IMAGINI RARE: O cascadă cu apă termală din România a îngheţat

Cascada cu apă termală de la Topliţa a îngheţat, pentru prima dată în ultimii ani (Foto: Facebook - Cascada de apa termala Toplita)

Image
Image

Fenomen spectaculos în județul Harghita, unde cascada Toplița, cunoscută atât pentru frumusețea sa, cât și pentru apele sale termale, a înghețat. Imagini rare au fost surprinse de turişti!

Temperaturile scăzute din ultimele zile au dus la înghețarea cascadei cu apă termală de la Toplița, iar perdeaua de gheață oferă acum un peisaj de basm.

Imagini rare, ajunse şi în presa internaţională

Aceste imagini rare au devenit virale pe rețelele sociale, dar și în presa internațională. "O cascadă termală din România a înghețat pentru prima dată în ultimii ani. Cascada Toplița are o înălțime de 10 metri și este renumită în țară pentru frumusețea ei", scrie BBC.

Cascada Toplița se află sub un izvor cald de apă termală, iar apa atinge temperaturi de 27 de grade Celsius, informează Digi24. Din acest motiv și noutatea pe care o reprezintă înghețarea apei. Fenomenul este unul destul de neobișnuit, repetându-se o dată la câțiva ani.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.