fbpx

O femeie a fost atacată de urs. Preşedintele CJ Harghita cere schimbarea legislaţiei

Image
Image

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, a cerut luni schimbarea legislaţiei şi acordarea de despăgubiri victimelor atacurilor de animale sălbatice, după ce o femeie a fost atacată de un urs, la sfârşitul săptămânii trecute. 

Potrivit ZiarHarghita.RO, femeia în vârstă de 29 ani, din Siculeni, mamă a şase copii, a fost rănită de un urs în timp ce se afla la cules de ciuperci. Acum ea este internată în prezent la secţia de chirugie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc. 

Sursa citată a precizat că victima şi-a pierdut cunoştinţa, revenindu-şi abia în ambulanţă şi că în urma atacului are bazinul rupt şi îi vor fi necesare aproximativ şase săptămâni pentru recuperare.

Preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, consideră că trebuie modificată legea pentru a permite acordarea de despăgubiri victimelor şi a anunţat că intenţionează demararea unei proceduri în instanţă pentru a obliga Ministerul Mediului să plătească aceste despăgubiri.

“Trebuie modificată legea, dacă se oferă despăgubire pentru animalele ucise, pentru stupii de albine, atunci ar trebuie să fie despăgubite şi victimele omeneşti, deoarece adesea acestea nu pot munci timp de multe săptămâni, nemaivorbind despre traumele sufleteşti şi cele fizice. (...) Aceste daune sufleteşti şi fizice statul trebuie să le despăgubească şi pe calea justiţiei dorim să obţinem ca ministerul să fie obligat să plătească aceste despăgubiri. Avem speranţe că o astfel de procedură va demara în curând”, a spus Borboly Csaba, potrivit sursei citate.

Acesta a mai făcut apel către toţi cei care doresc să o ajute financiar pe femeia rănită, până când se va recupera, întrucât este unicul întreţinător al familiei.

Sursă foto news.ro.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.