Opt pompieri în expediție pe Mureș pe plute din pet-uri

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Opt pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Gheorgheni au pornit luni într-o expediţie pe râul Mureş, de la izvoare până la vărsarea acestuia în Tisa, folosind două plute confecționate din pet-uri din plastic.
Într-o postare pe pagina de Facebook a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita se precizează că expediţia este o continuare a aventurii de anul trecut, când aceştia au vâslit pe râul Olt.
Pompierii "s-au îmbarcat" la Remetea, după ce în prealabil au fost la Izvoru Mureşului, de unde au luat câteva sticle cu apă din izvorul râului, pe care o vor dărui colegilor pompieri din Szeged, Ungaria, expediţia urmând să dureze aproximativ două săptămâni.
“Ineditul călătoriei abia acum începe, deoarece ei și-au propus să tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește poluarea mediului înconjurător și de aceea și-au construit plutele, utilizând în jur de 3.000 de flacoane din plastic. Comunitatea din municipiul Gheorgheni, la solicitarea și cu sprijinul Primăriei, a ajutat la colectarea acestora, contribuind, astfel, la responsabilizarea socială în ceea ce privește reducerea poluării mediului înconjurător generată de activitatea umană. Respectul față de locul în care trăiesc, asigurarea unui mediu sănătos pentru generațiile viitoare, prin păstrarea nepoluată a apelor și reciclarea corespunzătoare a deșeurilor, sunt elementele definitorii pe care vor să le transmită prin demersul lor: mr. Coșarcă Gavril, plt.adj.șef Casian Alexandru-Adamache, plt.maj. Szabo Zoltan, plt.maj. Urzică Claudiu, plt.maj. Czirjak Csaba, plt.adj. Cantea Dan-Marian, plt.maj. Platon Liviu-Vasile și plt.maj. Mircea Adrian”, scrie ISU Harghita în postarea de pe Facebook.
Sursă foto Facebook ISU Harghita. 

Image