fbpx

Primul oraș care a început să asigure încălzirea în sistem centralizat, în sezonul 2022-2023. Măsura este valabilă deocamdată în spitale și unele grădinițe

Primul oraș care a început să asigure încălzirea în sistem centralizat, în sezonul 2022-2023. Măsura este valabilă deocamdată în spitale și unele grădinițe

Image
Image

Furnizarea încălzirii în sistem centralizat a început, luni, la o parte dintre grădiniţele din Miercurea-Ciuc, în vreme ce spitalele racordate la sistem primesc căldură de câteva zile. Autoritățile locale spun că este posibil ca, temperaturile se vor menține scăzute, spre sfârșitul săptămânii ar putea fi asigurată și încălzirea apartamentelor, în funcție de solicitările venite de la asociațiile de proprietari.

 

Directoarea Societăţii de Gospodărire Comunală GOSCOM Miercurea Ciuc, Biro Hajnalka, a declarat luni, pentru Agerpres, că se va începe furnizarea încălzirii şi la alte instituţii publice care vor solicita şi consideră că acest lucru se va întâmpla în următoarele zile, ţinând cont că în oraş temperaturile au scăzut destul de mult în ultima perioadă. Deocamdată, sunt încălzite unitățile sanitare și unele grădinițe.

În ceea ce priveşte furnizarea încălzirii la apartamentele racordare la sistemul centralizat, Biro Hajnalka a precizat că pregătirile se află pe ultima sută de metri, fiind umplut sistemul în locurile unde s-au efectuat spălări de calorifere ori s-au înregistrat debranşări de la reţea.

Sursa citată a mai arătat că furnizarea încălzirii la cele 1.760 de apartamente racordate la sistemul centralizat se va face, cu precădere, în funcţie de solicitările asociaţiilor de proprietari, existând posibilitatea ca acest lucru să se întâmple spre sfârşitul săptămânii.

Potrivit reglementărilor în vigoare, dacă temperatura scade sub zece grade în trei zile consecutiv, în intervalul orar 20.00-6.00, atunci se poate începe furnizarea încălzirii fără solicitare din partea asociaţiilor, dar, pentru că există un parteneriat cu asociaţiile, se ţine cont de dorinţa acestora.

La Miercurea Ciuc, prețul este de 250 lei/gigacalorie, plus TVA.

În noaptea de duminică spre luni, temperatura minima la Miercurea Ciuc a coborât la 6,2 grade Celsius după ce, pe 14 septembrie, a fost consemnată o temperatură minimă de 2,3 grade Celsius.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.