fbpx

Un aeroport realizat din fonduri private începe să prindă contur în România

Un aeroport realizat din fonduri private începe să prindă contur în România

Image
Image

O firmă privată construieşte în Harghita, la câţiva paşi de Gheorgheni, un aeroport, dintr-o investiţie proprie, menită să ajute la dezvoltarea întregii zone.

Investiția în aeroport este privată și este legată de numele omului de afaceri Attila Balazs, acționarul majoritar al societății Bayer Construct. Lucrările au început în primăvara anului 2021, notează site-ul szekelyhon.ro. Betonarea pe pista aeroportului a început mai târziu decât era planificat, din cauza vremii nefavorabile, dar lucrările s-au accelerat complet după aceea, se lucrează în mai multe schimburi şi se toarnă până la 3.500 de metri pătraţi pe zi, mai arată sursa citată. Pista principală a aeroportului va avea o lungime de 1.100 de metri și o lățime de 30 de metri. Adițional, vor mai exista tronsoane de legătură cu terminalul în lungime totală de 500 de metri. Constructorii plănuiesc să înceapă construcția terminalului aeroportului în vară.

Aeroportul privat va fi folosit pentru aeronavele private mai mici, dar și pentru aeronavele ATR 42, care pot transporta până la 40-50 de pasageri.

Attila Balazs, care este și proprietarul unui fabrici de prelucrare a laptelui în zona Gheorgheni, a anunțat planuri ample de resuscitare turistică și economică a zonei. La rândul lor, autorităţile locale au salutat proiectul, apreciind că va permite atragerea unor noi investitori în regiune.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.