fbpx

Un bărbat de 65 de ani din Harghita a fost atacat de urs chiar lângă locuința sa

Un bărbat de 65 de ani din Harghita a fost atacat de urs chiar lângă locuința sa

Image
Image

Un bărbat a fost atacat de urs în comuna Tulgheş. Pentru transportarea sa la spital a fost solicitat elicopterul SMURD, de la Târgu Mureş, a informat ISU Harghita. Bărbatul era conştient şi este rănit la nivelul feţei, mâinii drepte şi a piciorului stâng.

Potrivit HotNews.ro, este vorba de un bărbat de 65 de ani, care a fost atacat chiar lângă locuință, a precizat Peter Szilard, managerul serviciului de ambulanță Harghita. Bărbatul care culegea ciuperci, a început să strige, iar aparținătorii l-au auzit, a spus acesta.

Potrivit lui Peter Szilard, ”starea pacientului este gravă, cu hemoragie masivă”. A fost solicitat și ajutorul elicopterului SMURD, care îl va transporta la spitalul din Târgu Mureș. Este a treia persoană atacată de urs în ultimele săptămâni, în Harghita.

Ministrul Mediului, Taczos Barna, a anunțat la mijlocul lunii iunie că o ordonanță care vizează împușcarea urșilor agresivi în maxim 24 de ore de la sesizarea unei probleme va ajunge pe masa guvernului cel mai probabil în luna iulie. El argumentează că în România deja nu se mai poate vorbi exclusiv despre o intervenție umană asupra habitatului urșilor pentru a explica incursiunile tot mai dese ale acestora în zonele locuite, ci despre o înmulțire excesivă a populației de urși.

Tánczos Barna spune că, fără intervenția omului, populația de urși, care în acest moment ar putea fi de 8.000-9.000 de exemplare, „va crește zi de zi, an de an în România”.

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.