fbpx

Primarul din Sovata, atacat de urs în timp ce era la vânătoare. Poliția a deschis dosar penal, inclusiv pentru braconaj

Primarul din Sovata, atacat de urs în timp ce era la vânătoare. Poliția a deschis dosar penal, inclusiv pentru braconaj

Image
Image

Primarul orașului Sovata, Fülöp László Zsolt, a fost atacat, sâmbătă, în timpul unei partide de vânătoare, de un urs speriat de câinii care însoțeau grupul. Edilul a reușit să împuște animalul de la numai doi metri distanță. Primarul a scăpat nevătămat, dar în cauză a fost deschis dosar penal pentru port ilegal de armă și  braconaj.

 

Primarul din Sovata a povestit, pentru punctul.ro, că nu e prima dată când participă la o partidă de vânătoare și nici prima dată când întâlnește un urs, dar că, până acum, urșii fie au fugit în altă direcție, fie s-au oprit la un moment dat din intenția de atac, ceea ce în cazul de față nu s-a întâmplat, atacul fiind iminent.

„La data de 12 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Sovata au fost sesizați cu privire la faptul că, în cadrul unei partide de vânătoare organizate pe fondul cinegetic al unei asociații de vânătoare de pe raza localității Măgherani, un urs ar fi atacat un vânător, care în legitimă apărare l-ar fi împușcat.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase s-au deplasat de urgență la fața locului, unde au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, respectiv în cadrul unei partide de vânătoare, un urs ar fi fost împușcat după ce ar fi încercat să atace un bărbat în vârstă de 30 de ani.

În urma executării focului de armă, ursul a decedat.

Polițiștii au ridicat arma și un tub de cartuș, în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, ursul a fost predat lucrătorilor din cadrul D.S.V.S.A. Mureș, în vederea efectuării necropsiei.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de armă fără drept și braconaj.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului”, a precizat Poliția pentru punctul.ro.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.