fbpx

Secție ATI închisă după decesele a cinci pacienți care s-au infectat cu bacterii rezistente la antibiotice

Secție ATI închisă după decesele a cinci pacienți care s-au infectat cu bacterii rezistente la antibiotice

Image
Image

Cinci pacienți care au luat bacterii rezistente la antibiotice au murit în secţia ATI a Spitalului Judeţean Târgu Mureş. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat Adriana Pistol, care a menționat că secția în cauză a fost închisă.

 

Cei cinci pacienți care au murit aveau patologii severe. "La nivelul Spitalului Clinic Judeţean Mureş a fost identificat un focar de infecţie asociată asistenţei medicale, focar constituit din 6 cazuri, din care 5 s-au soldat cu deces, cazuri care au fost raportate şi depistate în ultimele zile. (...) Pacienţii aveau multiple patologii, erau pacienţi polispitalizaţi şi asupra lor, din cauza acestor patologii severe, au fost efectuate o serie de manevre şi proceduri invazive. Infecţiile despre care vorbim se referă la germeni cu rezistenţă mare la antibiotice. Vorbim aici de pioceanic şi acinetobacter. (...) Din analiza făcută astăzi împreună cu colegii de la spital, Secţia de Terapie Intensivă este o secţie autorizată provizoriu şi care nu oferă condiţii tocmai optime pentru îngrijirea pacienţilor", a afirmat Adriana Pistol, citată de TVR.

În condițiile actuale este necesară efectuarea screeningul bacteriologic a tuturor pacienţilor care se mai află internaţi la terapie intensivă, pentru a se afla dacă mai există situaţii în care pacienţii să fi fost colonizaţi cu aceste două bacterii sau cu alte tipuri de bacterii, a mai menționat secretarul de stat.

Spitalul a început deja curăţenia şi dezinfectarea, conform protocoalelor medicale, iar șapte pacienți au fost mutați de urgență în alte saloane, secția fiind închisă.

Conducerea unității sanitare susține că nu infecțiile au fost cauza decesului, mai menționează TVR.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.