fbpx

Trei persoane, inclusiv un primar și fiica acestuia, au murit după ce au căzut într-o fosă septică

Trei persoane, inclusiv un primar și fiica acestuia, au murit după ce au căzut într-o fosă septică

Image
Image

Patru persoane au căzut, miercuri seară, într-o fosă septică, trei dintre ele fiind scoase la suprafață decedate. Una dintre victime este chiar primarul localității în care a avut loc tragedia.

 

Șase ambulanțe, un elicopter SMURD, dar și echipaje cu buldoexcavator, container multirisc și un echipaj alipinist au intervenit miercuri seară, la Sărățeni, în Mureș, unde patru persoane au căzut într-o fosă septică. În ciuda mobilizării și a eforturilor disperate ale salvatorilor, o singură victimă, un bărbat de 62 de ani, a supraviețuit.

Alte trei persoane, o femei de 32 de ani și doi bărbați, de 48, respectiv 59 de ani, au fost declarate decedate, după o oră de resuscitare.

Printre cei care și-au pierdut viața se află primarul localității și fiica acestuia, mama unui copil care nu a împlinit un an.

“Cu tristețe am aflat de pierderea tragică, în această seară a colegului primar din localitatea Sărățeni, Bíró Csaba, și a fiicei sale. Dumnezeu să îi odihnească în pace și condoleanțe familiei îndurerate de aceste pierderi incredibile!”, este mesajul postat de primarul din Sângeorgiu de Mures, Sofalvi Szabolcs.

Poliţiştii au deschis dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Cum s-a petrecut tragedia

Potrivit observatornews.ro, proprietarul fosei a chemat un vecin să-l ajute să desfunde canalizarea. La un moment dat, bărbatul care executa lucrarea ar fi leşinat din cauza vaporilor toxici. Speriat, proprietarul a sunat la 112 şi apoi a cerut ajutor primarului, care locuia în apropiere. Edilul a venit într-un suflet, însoţit de fiica sa. Ambii au intrat în fosă încercând să ajute, dar nu au mai ieşit. Proprietarul fosei a intrat la rândul său, încercând s-o scoată pe fată. Şi el şi-a pierdut cunoştinţa, dar este singurul supravițuitor.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Sursa foto: observatornews.ro

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.