fbpx

17 percheziţii, într-un dosar vizând polițiști bănuiți că luau șpagă ca să îi ierte pe șoferi

17 percheziţii, într-un dosar vizând polițiști bănuiți că luau șpagă ca să îi ierte pe șoferi

Image
Image

Nu mai puțin de 17 percheziții au avut loc miercuri dimineață în Sibiu şi judeţele din apropiere. Parchetul de pe pe lângă Tribunalul Sibiu anunță că 25 de agenți de Poliție sunt suspectați că luau șpagă de la șoferi, ca să îi ierte.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu și polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Structura Centrală și serviciile județene Sibiu, Alba, Brașov și Cluj pun în executare, miercuri, 17 mandate de percheziție domiciliară pentru probarea unor infracțiuni de corupție într-o cauză penală în care sunt suspectați 25 agenți de poliție din cadrul IPJ Sibiu. Totodată, sunt puse în executare 33 de mandate de aducere și 3 ordonanțe de predare înscrisuri și medii de stocare.

Conform unor surse din anchetă, este vorba despre suspiciuni de mită. Polițiștii ar fi cerut șpagă ca să-i ierte pe șoferi de încălcarea Codului Rutier, relatează Ora de Sibiu.

IPJ Sibiu anunță că asigură comunitatea sibiană că instituția are toleranță zero față de actele de corupție, „context în care conducerea I.P.J. Sibiu a sprijinit și va sprijini în continuare structurile implicate în derularea anchetei în cauză. Precizăm că acțiunea este comună, iar mai mulți polițiști din cadrul instituției noastre sunt implicați activ în desfășurarea anchetei penale”.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.