fbpx

Activitate suspendată la o fabrică de produse medicale din Cisnădie, după ce o angajată a murit din cauza coronavirusului

Activitate suspendată la o fabrică de produse medicale din Cisnădie, după ce o angajată a murit din cauza coronavirusului

Image
Image

După ancheta epidemiologică realizată ca urmare a decesului unei femei de 50 de ani, infectată cu noul coronavirus, pentru aproximativ 290 din cei 297 de angajați ai unei fabrici de produse medicale din Cisnădie a fost dispusă măsura intrării în carantină, alături de familiile lor.

Măsura a fost transmisă în cursul zilei de vineri, 17 aprilie 2020, majorității angajaților fabricii Raguse Medizinische Produkte România, cu sediul în Cisnădie. ”Dat fiind faptul că ținem legătura strânsă cu Direcția de Sănătate Publică vă aducem la cunoștință că începând de astăzi, 17 aprilie 2020, și până pe 30 aprilie 2020 a fost decisă intrarea în CARANTINĂ a întregului colectiv Raguse, împreună cu membrii familiilor acestora (cei cu care locuiesc în casă). Astfel, toți angajații o să fie contactați de către medicii de familie și angajați ai Direcției de Sănătate Publică pentru a fi îndrumați și, eventual, verificați în această perioadă”, se arată în mesajul transmis angajaților Raguse Medizinische Produkte România, și către publicația Turnul Sfatului.

Listele angajaților care trebuie să intre în carantină au fost transmise atât Direcției de Sănătate Publică din Sibiu, cât și Inspectoratului Județean de Poliție. Este vorba de angajați din zona de producție, transport și depozitare. Singurii care nu sunt afectați deocamdată sunt cei din zona TESA.

Cei aproape 290 de angajați ai Raguse Medizinische Produkte România locuiesc atât în Cisnădie, cât și în municipiul Sibiu și alte localități din județ: Avrig, Mârșa, Sadu, Bradu, Vurpăr, Hosman, Tălmaciu și Racovița. ”Vă rugăm să respectați toate măsurile solicitate pentru sănătatea dumneavoastră și a familiei și să comunicați cu medicul de familie orice problema medicală. Vă dorim multă sănătate și să nu uităm că Paștele este despre SPERANȚĂ, BINE, LUMINĂ, ÎNVIERE!”, se mai arată în mesajul transmis angajaților fabricii.

Potrivit sursei citate, activitatea fabricii din Cisnădie a fost suspendată de joi, când întreaga fabrică a fost supusă unui amplu proces de igienizare și dezinfecție. Această măsură a fost luată ca urmare a decesului unei angajate, în cursul zilei de marți. Este vorba de o femeie de 50 de ani, din Cisnădie, care a fost internată la secția ATI în aceeași zi, și care nu era cunoscută ca având alte afecțiuni. Femeia era de aproape două săptămâni în concediu medical.

Decizia de a impune carantina majorității angajaților vine în contextul în care prin prisma obiectului de activitate, măsurile de igienă și securitate adoptate în cadrul Raguse Medizinische Produkte erau foarte stricte. În plus, mai arată reprezentanții Raguse, măsurile de igienă și dezinfecție au fost crescute încă de dinaintea instituirii stării de urgență la nivelul întregii țări, ca urmare a epidemiei noului coronavirus.

Ulterior șase dintre angajații fabricii au fost internați, anunță reprezentanții Instituției Prefectului Sibiu. ”În ceea ce privește situația de la fabrica de produse medicale Raguse Medizinische Produkte România SRL precizăm faptul că pentru tot personalul acesteia s-a dispus măsura izolării la domiciliu. Pentru persoanele care au prezentat simptome specifice COVID-19, acestea au fost consultate de personalul SAJ Sibiu și ISU Sibiu, iar în urma intervențiilor au fost transportate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, unde au fost internate. Momentan se află sub observație, iar după caz, sub tratament specific”, au transmis redacției Turnul Sfatului reprezentanții Instituției Prefectului.

Sursă foto Facebook.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.