fbpx

Actrița de la Sibiu care va salva cinci vieți – Ema a fost lovită în plin de o mașină

Image
Image

Luni are loc la Sibiu prima prelevare de organe din acest an. Donatoare este o tânără de 38 de ani care a decedat în urma unui accident rutier petrecut în data de 22 octombrie, în localitatea Cristian. Tânăra care și-a pierdut viața este Ema Vețean, actriță la teatrul ”Radu Stanca” din Sibiu. Familia a fost de acord să îi doneze organele, cinci persoane vor supraviețui datorită acestui gest.

Potrivit oradesibiu.ro, accidentul în care a fost rănită Ema Vețean a avut loc marți, 22 octombrie. Tânăra a trecut neregulamentar Drumul Național 1, la ieșire din Cristian, moment în care a fost lovită de o mașină care circula regulamentar, condusă de un bărbat de 65 de ani. Încă de atunci starea femeii a fost gravă, ea aflându-se în comă profundă. Polițiștii au reușit să îi afle identitatea abia a doua zi. Era născută în Petroșani și avea domiciliul în Deva.
Starea de sănătate a Emei nu s-a îmbunătățit, în ciuda eforturilor medicilor. În dimineața zilei de luni, la ora 1, medicii au declarat moartea cerebrală. Pentru că familia tinerei a acceptat, medicii au început prelevarea de organe. Astfel, Ema va salva doi pacienți care au nevoie de un rinichi, doi care au nevoie de plămân și unul are are nevoie de un cord nou. De asemenea, corneea va ajuta pe alți doi pacienți să își recapete vederea.

Ema Vețean a fost actriță a Teatrului ”Radu Stanca” și licențiată, din 2005, a Departamentului de Artă Teatrală, specializarea Actorie, în cadrul Facultății de Litere și Arte a Universității Lucian Blaga din Sibiu.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.