fbpx

Avertisment Salvamont: La ce riscuri se expun cei care merg pe munte fără echipament

Image
Image

Salvamont Sibiu atrage atenţia că zăpada rămasă pe munte reprezintă încă un risc extrem pentru cei care merg pe munte fără echipament: „O căzătură pe o astfel de este de cele mai multe ori fatală”.

„Chiar dacă odată cu creşterea temperaturii atmosferice stratul de zăpadă a scăzut semnificativ în zona montană înaltă, zăpada rămasă sub formă de depozite pe vâlcele şi scocurile înclinate (aşa zisele <limbi de zăpadă>) reprezintă un risc extrem pentru cei care încearcă să le traverseze fără a avea un echipament minim, format din beţe de schi sau piolet, colţari, coardă sau semicoardă pentru asigurare. O căzătură pe o astfel de <limbă de zăpadă> este de cele mai multe ori fatală”, anunţă Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu, într-o postare pe Facebook.

De asemenea, salvamontiştii recomandă celor care vor să mai profite de un schi de primăvară şi în acelaşi timp să se bucure şi de razele soarelui ca atunci când coboară să fie îmbrăcaţi corespunzător şi obligatoriu să poarte mânuşi: „Acţiunea abrazivă a granulelor de gheaţă (din care este format firnul) asupra pielii este foarte puternică iar excoriaţiile şi plăgile produse de acestea sunt dureroase şi se vindecă greu”.

Salvamont Sibiu atrage atenţia la expunerea la soare în zonele cu zăpadă multă: „folosiţi creme de protecţie cu factor UV mare şi nu ezitaţi să purtaţi ochelari de soare, de asemenea cu protecţie UV”.

Sursă foto Facebook - Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.