Cum arată o masă la Maternitatea din Sibiu. „Se fac eforturi, dar finanțarea este redusă”

Cum arată o masă la Maternitatea din Sibiu. „Se fac eforturi, dar finanțarea este redusă”
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Fotografii cu meniul oferit pe secțiile Spitalului Clinic Județean Sibiu însoțite de reclamații care subliniază faptul că mâncarea este foarte puțină au fost publicate, lini 17 august 2020, de Turnul Sfatului. O viitoare mămică a trimis poze cu micul dejun și cina, atrăgând atenția asupra conținutului „sărac” dat pacientelor din Maternitate. Într-una dintre fotografii se observă o caserolă cu margarină și pate, iar în cealaltă fotografie apare o caserolă cu cinci biscuiți și două triunghiuri de brânză topită.  

Potrivit sursei citate, contactați telefonic, reprezentanții spitalului spun că fac eforturi pentru a asigura un meniu cât mai diversificat dar, din păcate spun ei, finanțarea este redusă, hrana fiind condiționată de acest fapt. Despre meniul fotografiat transmit că poate fi un meniu comun, servit sâmbătă, 15 august, dar precizează că imaginile au fost incomplete.

„În cadrul SCJU Sibiu, serviciul de preparare a hranei este unul externalizat din anul 2003, de prepararea meniurilor ocupându-se o firmă privată. În urmă cu doi ani, în urma licitației organizate, a fost semnat un acord cadru valabil până în iunie 2021. Hrana pacienților este acordată diferențiat în funcție de regimurile alimentare stabilite de dieteticieni si aprobate de medicii nutriționiști.

Se fac eforturi pentru a asigura un meniu cât mai diversificat  dar, din păcate,  finanțarea este redusă, iar meniurile sunt condiționate de acest lucru. Subliniem totodată că SCJU Sibiu a făcut demersuri pentru transformarea serviciului de preparare a hranei în serviciu de catering dar, datorită valorii mici a alocației zilnice stabilită prin lege, la licitația organizată nu s-a înscris nimeni. Prin urmare, soluția aleasă a fost serviciul externalizat de preparare a hranei în cadrul spitalului de către singura firmă care s-a înscris la licitația organizată, existând, așa cum am menționat, un acord cadru valabil până în iunie 2021.

Meniul din imaginile prezentate poate fi un meniu comun, servit sâmbătă 15 august, cu mențiunea că imaginile sunt incomplete.

Acesta a constat în mic dejun: pate, margarină, ceai; prânz: ciorbă de fasole verde, tocăniță de pui cu orez și cină: brânză topită, biscuiți, ceai, brânză de vaci. Pacienții primesc dimineața o jumătate de pâine pentru întreaga zi”, transmit reprezentanții spitalului.

Potrivit sursei citate, în prima jumătate a lunii august, un alt sibian posta o fotografie cu cina oferită în Spitalul Clinic Județean Sibiu: patru biscuiți și puțină brânză de vaci. Reprezentanții spitalului au spus atunci că este vorba despre masa de dinainte de somn a unui bolnav de ciroză hepatică.

Sursă foto turnulsfatului.ro.

Image