fbpx

Din ce cauză nu poate fi construit Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac

Image
Image

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, construit de 15 ani în Munţii Făgăraş, cu blocuri mari de gheaţă din lacul Bâlea, nu poate fi ridicat din cauza vremii prea calde. Este prima dată când turiştii au fost anunţaţi că nu vor putea fi primiţi, deoarece la Bâlea zăpadă este puţină, iar gheaţa lipseşte.

„Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, a temperaturilor foarte ridicate faţă de normalul acestei perioade înregistrate în ultimele săptămâni la Bâlea Lac, echipa proiectului a decis ca lucrările de construire a celui de-al cinsprezecelea Hotel de Gheaţă, devenit, în ultimii ani, un adevărat simbol al zonei Bâlea Lac, să fie amânate până în luna ianuarie. În aceste zile, la Bâlea Lac, temperatura medie zilnică înregistrată e mult mai ridicată faţă de anii trecuţi, stratul de zăpada e foarte mic, iar gheaţa aproape că nici nu există pe lacul Bâlea. În aceste condiţii, ne este imposibil să începem lucrările la Hotelul de Gheaţă, astfel că nu vom putea să ne primim oaspeţii începând cu sărbătoarea Crăciunului, cum s-a întâmplat până acum”, se arată într-un comunicat de presă, citat de MEDIAFAX.

Administratorii hotelului construit din gheaţă au anulat toate rezervările făcute pentru perioada 20 decembrie 2019 – 20 ianuarie 2020.

Situat lângă lacul glaciar Bâlea, hotelul este reconstruit de la zero în fiecare an, din blocuri de gheaţă extrase direct din lac. De obicei, construcţia începea la sfârşitul lunii noiembrie, odată ce temperaturile scădeau suficient de mult încât constructorii să poată demara lucrările.

În ultimii 15 ani, Hotelul de Gheaţă a fost construit la o altitudine de 2.034 de metri. Temperatura din interiorul hotelului putea ajunge până la un minim de -2 grade C, în vreme ce temperatura din exterior ajunge la o medie de -15 grade C.
Cei mai mulţi turişti care au înnoptat la Bâlea Lac, în inedita construcţie, au fost din străinătate.

Imagine cu caracter ilustrativ, sursă Economica.net.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.