fbpx

Municipiul Sibiu și alte localități din județ intră în carantină de luni. În weekend-urile, mall-urile și majoritatea magazinelor vor fi închise

Municipiul Sibiu și alte localități din județ intră în carantină de luni. În weekend-urile, mall-urile și majoritatea magazinelor vor fi închise

Image
Image

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunțat că va fi instituită carantina în municipiul Sibiu, dar și în alte localități din județ, ca urmare a creșterii alarmante a ratei infectărilor. carantinarea vizează și Șelimbăr, cartierul Arhitecților, Tălmaciu și Cisnădie.

Măsura va fi valabilă timp de două săptămâni, începând de luni, a anunțat acesta, precizând însă că  restricții suplimentare vor fi instituite chiar din acest weekend. Ele se referă la închidere, pe timpul weekendurilor, a mall-urilor și tuturor celorlalte magazine care nu asigură produse de primă necesitate.

Alte măsuri anunțate de Raed Arafat sunt închiderea magazinelor la ora 20.00 și suspendarea completă a localurilor care încă mai funcționează.

De asemenea, vor fi instituite restricții de circulație, iar pentru deplasare în afara sau în localitățile vizate va fi nevoie de declarație pe propria răspundere.

Secretarul de stat a mai spus că la două săptămâni de la instituirea măsurii va avea loc o evaluare a situației, pentru a se lua o decizie în privința perioadei următoare.

Județul Sibiu a raportat, astăzi, 470 de cazuri noi și are o rată de infectare de 7,78 cazuri active la mia de locuitori. 

 

Foto cu caracter ilustrativ (oradesibiu.ro)

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.