fbpx

O învăţătoare pensionată a venit gratis la şcoală făcând naveta, din dragoste faţă de elevi

O învăţătoare pensionată a venit gratis la şcoală făcând naveta, din dragoste faţă de elevi

Image
Image

Un număr de 21 de elevi dintr-o clasă de la Şcoala Radu Selejan din cartierul Vasile Aaron din municipiul Sibiu ar fi trebuit să aibă la catedră zilnic, o învăţătoare care însă obişnuia să lipsească, motivând că este bolnavă.

Școala a trebuit, potrivit legii, să plătească concediile medicale ale învăţătoarei care se tot îmbolnăvea, iar materia a fost predată elevilor de o altă învăţătoare, pensionată, Maria Cândea, care a venit şi gratis din dragoste pentru aceşti elevi, făcând naveta, de la Sibiel la Sibiu.

Potrivit oradesibiu.ro, învăţătoarea pensionară a venit să le predea copiilor din Sibiu, deşi are în îngrijire acasă, la Sibiel, o mamă în vârstă de 90 de ani. Elevii o au la catedră pe învăţătoarea Maria Cândea, pe care, şcoala o plăteşte acum pentru munca ei, fiind la „plata cu ora”.

Învăţătoarea Maria Cândea spune că a venit să le predea copiilor rămaşi fără dascăl, din semestrul întâi, aproape de la începutul anului şcolar. „Tot semestrul trecut. Puţin, la început a venit doamna, pe urmă am venit eu. Sigur că am venit neplătită, în perioada în care era concediu iniţial, nu prea mă putea plăti”, spune Maria Cândea.

Întrebată de ce a venit gratis la serviciu, Maria Cândea a spus: „Îi cunoşteam pe o parte dintre elevi, aveam şi admiraţie pentru colegii mei, pentru directoare, îmi părea rău să se strice prestigiul şcolii. Erau nişte motive. Şi până la urmă nu toate lucrurile se fac pe bani”.

Maria Cândea recunoaşte că îşi iubeşte foarte mult elevii. Şi nu doar pe cei de acum, pe cei cărora le-a predat carte 44 de ani.

Maria Cândeaa fost întrebată dacă mai există modele pentru copiii de azi, în rândul învăţătorilor. „Mai avem învăţători buni. Şi de aceea îmi părea rău, că ştiam ce colegi am şi îmi părea rău să le strice prestigiul întâmplarea aceasta nefericită. Sunt lucruri care trebuie rezolvate. Lucrurile nu sunt perfecte, se mai întâmplă”, spune Maria Cândea.

Părinţilor elevilor care învaţă acum, în sistemul public de învăţământ românesc, învăţătoarea Maria Cândea le transmite „să aibă încredere în învăţători, în şcoală, asta fac în fiecare zi.”

 

Sursă goto/video oradesibiu.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.