fbpx

Primarul Sibiului suspendat din funcție de prefect

Image
Image

Prefectul Adela Muntean a anunțat miercuri că a semnat documentul prin care se ia act de starea de incompatibilitate a primarului municipiului Sibiu, Astrid Fodor, act care reprezintă concret și încetarea mandatului edilului.

“Mi-a fost comunicat de catre inspecția de integritate din cadrul ANI raportul de evaluare a situației de incompabilitate a doamnei primar Astrid Fodor, rămas definitiv, motiv pentru care următorul pas din punct de vedere legal a fost de a emite ordinul prin care am constatat incetarea de drept a mandatului primarului municipiului Sibiu. Chiar astăzi am semnat acest ordin. Este un act administrativ cu caracter declarativ cu care am luat act de o situație juridică preexistentă, fiind decizia definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție . Acest ordin poate fi contestat”, a declarat prefectul pentru Antena 3, potrivit turnulsfatului.ro.

De partea cealaltă, primarul Astrid Fodor a declarat că va contesta acest ordin.

“Ce să fac? Voi contesta ordinul emis de doamna prefect. În prima faăa voi cere suspendarea lui și voi aștepta primul termen. Motivele le voi explica în contestație. Mă voi consulta cu avocatul și apoi vor fi publice”, a spus Fodor, potrivit sursei citate.

Sursă foto turnulsfatului.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.