fbpx

Proiect ambiţios la Universitatea "Lucian Blaga", pe un fost teren al MApN

Proiect ambiţios la Universitatea "Lucian Blaga", pe un fost teren al MApN

Image
Image

Compania Națională de investiții (CNI) a lansat luni procedura de achiziție a studiului de fezabilitate și a altor numeroase studii (de vânt, privind utilizarea energiei alternative, acustic, de securitate la incendiu etc) pentru ceea ce va deveni Complexul sportiv din Șelimbăr, proiect realizat la Universitatea "Lucian Blaga", pe un teren de peste trei hectare primit de la Ministerul Apărării. Aici ar urma să apară o sală sportivă cu o capacitate de 4.000 de spectatori și posibilitatea de extindere la 5.000, o altă sală de antrenament, precum și alte cinci terenuri sportive exterioare.

Noul complex urmează să fie ridicat pe un teren de 31.011 metri pătraţi, transferat din administrarea Ministerului Apărării Naționale în cea a universității sibiene, informează site-ul turnulsfatului.ro. Jumătate din acest teren ar urma ocupat de construcții și amenajări sportive, 20% de alei, drumuri și parcări, iar 30% spații verzi, mai notează sursa citată.

Regimul maxim de înălțime propus prin tema de proiectare este subsol, demisol, parter, două etaje și etaj tehnic. ”Suprafața construită la sol aproximată va fi de aproximativ 8.000 – 10.000 de mp. Se dorește realizarea unui spațiu multifuncțional cu o capacitate de 4.000 de locuri. Structura de rezistență și infrastructura se vor pregăti pentru o posibilă extindere la 5.000 de locuri”, se arată în tema de proiectare elaborată de Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.