Un copil infectat cu COVID a fugit dintr-un centru de plasament

Un copil infectat cu COVID a fugit dintr-un centru de plasament
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un copil infectat cu COVID a fugit dintr-un centru de plasament din Sibiu, după ce ar fi scuipat o asistentă. În tot acest timp, autorităţile aruncă responsabilitatea de la o instituţie la alta.

Un băiat de 17 ani din Centrul Prichindelul a fost testat pozitiv cu Covid, însă nicio autoritate a statului nu poate să facă nimic pentru ca acesta să nu împrăștie virusul prin oraș. Centrul spune cât se poate de oficial că nu poate fi stăpânit, relatează site-ul local turnulsfatului.ro. Direcția de Sănătate Publică (DSP) susține că e treaba poliției. Iar poliția aruncă vina pe DSP. Între timp, copilul a ieșit din carantina în care nu a stat nicio zi.

"Nimeni nu ne apără de nimic. Am ajuns ca nouă să ne fie frică de copii, pentru că sunt foarte agresivi. Vine băut, drogat, de pe unde vine. Vine, se spală, mănâncă și pleacă. Ca la hotel. Așa cum e acum nu s-a întâmplat niciodată. Copiii au început să-l copieze. Să fie agresivi, să fugă, să spargă. E o nebunie totală și sunt convinsă că toată lumea stă în stres, nu numai eu. A venit personal detașat, pentru că suntem în deficiență de personal, și doamnele detașate, dar după trei zile, au plecat. Alta a mers la spital. E o nebunie totală. Nu ai cu cine să mai vorbești, nu ne mai bagă nimeni în seamă. Te amenință", a mărturisit o angajată de aici.

Copil infectat cu COVID, pericol pentru întregul centru social

"Ne e teamă, nici copiii nu mai pot ieși în curte, de teamă că se infectează de la el. Directoarea a apelat la toată lumea. Poliția nu face nimic, poate ar fi trebuit să facem o plângere, habar nu am, de la DSP nu se întâmplă nimic. Acum două zile (n.r. săptămâna trecută) a fost citat la Poliție la 10 dimineața. S-a dus singur, că el sare gardul, dar l-au adus polițiștii pe jos, să nu le contamineze mașina. L-au lăsat în curte și au plecat. El a stat cinci minute, pe urmă a sărit gardul și a fugit să-și vadă de treabă. Copil infectat cu Covid", a mai povestit aceasta.

DSP Sibiu a fost sesizată de Turnul Sfatului de această problemă, iar purtătorul de cuvânt al instituției a declarat că situația este cunoscută, însă este de competenţa Poliției. Poliția spune, însă, că nu are atribuții în această situație.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image