Un sibian s-a ales cu dosar penal după ce a aruncat la gunoi patru cățeluși

Un sibian s-a ales cu dosar penal după ce a aruncat la gunoi patru cățeluși
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un sibian din Ighişul Nou s-a ales cu dosar penal după ce a aruncat la gunoi patru pui de câine, care aveau doar una - două zile şi a târât-o pe mama căţeilor, cu o sfoară, informează Biroul pentru Protecţia Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu.

"La data de 14 martie a.c., în jurul orei 16,00, o medieşeancă a sesizat poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Sibiu cu privire la faptul că, pe strada Morii din localitatea Ighişul Nou, un bărbat târăşte un câine şi transportă mai mulţi pui de câine într-o plasă. În urma intervenţiei rapide a poliţiştilor din cadrul Biroului de Ordine Publică Mediaş, s-a reuşit identificarea persoanei în cauză. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 34 de ani, din localitatea Ighişul Nou, în curtea imobilului unde domiciliază bărbatul, într-o plasă aflată într-un tomberon, fiind găsiţi abandonaţi patru pui de câine, având 1-2 zile de la naştere. În urma cercetărilor efectuate de către poliţişti, s-a stabilit că bărbatul, după ce ar fi târât câinele pe stradă, l-a predat unui adăpost de animale", se arată în comunicatul IPJ Sibiu.

Potrivit sursei citate, "în cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârşirea infracţiunilor de maltratarea şi schingiuirea animalelor, respectiv despărţirea puilor de mamă până la vârsta de opt săptămâni de viaţă".

Pentru cele cinci animale povestea are un final fericit: puii și mămica lor au fost adoptați chiar de către femeia care a făcut sesizarea, au precizat reprezentanţii IPJ Sibiu, potrivit AGERPRES.

 

Foto ilustrativ Digi24.ro.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!   

Image