fbpx

Veşti bune la final de an despre autostrada Sibiu - Piteşti

Veşti bune la final de an despre autostrada Sibiu - Piteşti

Image
Image

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că a fost desemnat câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția secțiunii 2 din autostrada Sibiu-Pitești, între Boița și Cornetu. Termenul de finalizare este de 5 ani și 6 luni.

"A fost desemnat câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția secțiunii 2 a autostrăzii Sibiu-Pitești, între Boița și Cornetu. Cu o lungime de 31,33 km, durata de proiectare și execuție a acesteia este de 5 ani și 6 luni. Contractul este finanțat din fonduri europene nerambursabile", a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Situaţia lucrărilor la autostrada Sibiu - Piteşti

Secțiunea 1 (Sibiu – Boița) de 13,17 km este  în faza de execuție. Termen de finalizare: 2023.

Secțiunea 3 (Cornetu – Tigveni) de 37,4 km este în faza de licitație pentru contractul de proiectare și execuție.  Deschiderea ofertelor: ianuarie 2022.

Secțiunea 4 (Tigveni – Curtea de Argeș) de 9,86 km este în faza de proiectare. Termen de finalizare: 2025.

Secțiunea 5 (Curtea de Argeș – Pitești) de 30,35 km, este în faza de construcție. Are termen de finalizare anul 2025, a mai anunţat Sorin Grindeanu, vineri, pe Facebook.

Mai multe imagini ale Asociației Pro Infrastructura de pe șantierul Sibiu-Boița au fost făcute publice de Crăciun. O filmare aeriană arată care este stadiul lucrărilor pe cei 13,17 kilometri, relatează Digi24.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.