fbpx

Demisie în bloc la Unitatea de Primiri Urgențe Bacău

Demisie în bloc la Unitatea de Primiri Urgențe Bacău

Image
Image

Șapte medici de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Bacău au demisionat, astăzi, în bloc, în semn de protest după ce un medic a fost amendat de Direcția de Sănătate Publică.

Potrivit desteptarea.ro, medicul a primit o amendă de 20.000 de lei pentru că știrea despre pacientul suspect de coronavirus a apărut în presă înainte să fie înștiințate autoritățile.

Pe lângă medicul amendat cu 20.000 de lei, s-au mai aplicat încă două amenzi, tot pe persoană fizică, de 2.000 de lei asistentului șef de tură – pentru neluarea măsurilor în vederea asigurării echipamentului de protecție specific în cazul pacientului și încă una, tot de 2.000 de lei îngrijitorului de tură – pentru neefectuarea operațiunilor de curățenie și dezinfecție la nivelul tuturor spațiilor în care a primit asistență medicală pacientul.

Conducerea spitalului a organizat o conferință de presă ad-hoc, după ce a avut o discuție cu toți medicii de la UPU.

Aceasta se solidarizează cu toți medicii de la Urgențe și consideră că „amenda care a fost dată medicului de gardă din ziua în care a ajuns la spital persoana în cauză cu suspiciunea de coronavirus a fost una abuzivă”.

Adrian Popa, managerul Spitalului Județean de Urgență Bacău, și dr. Ioana Dinu, directorul medical, fac apel public către Direcția de Sănătate Publică Bacău să revizuiască procesul verbal de amendă, iar în caz contrar se va face o contestație administrativă.

Directorul medical al SJU Bacău, Ioana Dinu, a spus că doctorul ar fi trebuit felicitat, nu amendat.

De cealaltă parte, conducerea Direcției de Sănătate Publică se apără și declară că „doar s-a respectat legea în acest caz, conform HGR 589/2007 privind stabilirea metodologiei de raportare și de colectare a datelor pentru supravegherea bolilor transmisibile”.

Asta după ce s-a constatat că deși fișa medicală a pacientului ajuns în UPU Bacău a fost completată la 13.30, instituția DSP Bacău a primit informarea după aproape 2 ore, deși protocoalele prevăd „anunțarea de îndată, telefonic”

Amintim faptul că un tânăr în vârstă de 24 ani, din județul Bacău, care studiază în China, a fost transportat luni la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean şi le-a precizat medicilor că prezintă mai multe simptome asociate infectării cu virusul misterios chinez. Tânărul a fost transferat de urgență la Capitală pentru a i se efectua teste.
Ministerul Sănătăţii a transmis marți că pacientul transferat de la Bacău la Institutul „Matei Balş” nu este infectat cu coronavirus.

Credit foto desteptarea.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.