fbpx

Directoare de şcoală demisă după ce ar fi refuzat să invite copiii maghiari la festivitățile de 1 Decembrie şi ar fi transmis mesaje injurioase

Directoare de şcoală demisă după ce ar fi refuzat să invite copiii maghiari la festivitățile de 1 Decembrie şi ar fi transmis mesaje injurioase

Copiii maghiari din comună nu au fost invitaţi la festivitatea de 1 Decembrie de la Școala Pârjol (Foto: Ziarul de Bacău)

Image
Image

Directoarea unei școli din județul Bacău a fost demisă după ce ar fi refuzat să cheme la festivitățile de Ziua Naţională copiii unei unități școlare din subordine, pe motiv că aparțin etniei maghiare. Mai mult, le-ar adresat și injurii pe grupul de WhatsApp al școlii.

Incidentul a avut loc la Școala Gimnazială din comuna Pârjol. Aici, pentru că 1 Decembrie era zi liberă, manifestaţiile dedicate Zilei Naţionale a României s-au ţinut mai devreme, pe 28 noiembrie, iar la festivitate nu au fost invitați și elevii de la Școala Pustiana, arondată instituției, în majoritate de naționalitate maghiară. Decizia a fost luată de directoarea școlii, Corina Ioniță, informează Ziarul de Bacău. Ea a susținut că nu vrea să îi cheme pe copiii maghiari la festivitatea organizată cu ocazia zilei de 1 Decembrie și a spus și de ce, pe grupul de WhatsApp al școlii: „Sunt unguri. Sărbătoresc pe 14 martie. Crucea mamii lor!”.

Directoarea a fost demisă după ce a refuzat să invite copiii maghiari la festivitatea de 1 Decembrie

Inspectoratul Școlar Județean Bacău a fost sesizat în acest caz de alte cadre didactice. În urma anchetei, directoarea a confirmat afirmațiile și a fost demisă.

„Inspectoratul Școlar Județean Bacău dezaprobă vehement o astfel de atitudine iresponsabilă, de natură a semăna disensiuni artificiale într-o comunitate mică, în care domnește respectul și întelegerea reciprocă”, a declarat pentru Ziarul de Bacău prof. Anca Egarmin, inspectoarea școlară generală.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.