fbpx

Gheorghe Moroșan și soția sa au fost condamnați definitiv. 2 milioane euro daune morale pentru rudele victimelor sechestrate și ucise în martie 2021

Gheorghe Moroșan și soția sa au fost condamnați definitiv. 2 milioane euro daune morale pentru rudele victimelor sechestrate și ucise în martie 2021

Image
Image

Gheorghe Moroșan, criminalul care a ucis doi muncitori pe care i-a ținut ostatici în balconul unui bloc din Onești, a fost condamnat definitiv la 37 de ani și 4 luni închisoare, pedeapsa fiind redusă la maximul general de 30 de ani.

Soția lui Moroșan, Aurelea, a fost condamnată la 12 ani închisoare pentru complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal. Criminalul a fost obligat la plata unor daune morale ce însumează 2 milioane de euro.

Potrivit Ziarul de Bacău, Curtea de Apel Bacău a pronunțat astăzi decizia definitivă.

Soluția pe scurt: ”In baza art. 421 pct.1 lit.b Cod procedura penala; Respinge, ca nefondate, apelurile formulate de apelantii inculpati MOROȘAN AURELEA si MOROȘAN GHEORGHE impotriva sentintei penale nr. 236/D/07.10.2022 pronuntata de Tribunalul Bacau in dosarul nr. 1632/110/2021.
In baza art. 422 Cod procedura penala deduce in continuare arestul preventiv de la data de 07.10.2022 la zi.
In baza art. 275 alin. 2 Cod procedura penala obliga fiecare apelant la plata sumei de 1 000 lei cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de stat.
Definitiva.
Pronuntata, azi, 25.04.2023, prin punerea solutiei la dispozitia partilor si a procurorului prin mijlocirea grefei instantei.”

Zece părți civile din dosar, rude ale celor doi muncitori uciși, au primit fiecare daune morale de câte 200.000 de euro.

 

Pe 1 martie 2021, Gheorghe Moroșan a sechestrat doi muncitori de la Chimcomplex, care făceau reparații la un apartament care îi aparținuse. Înainte să meargă spre apartament, bărbatul a cumpărat benzi adezive de la un magazin, pe care le-a folosit apoi să imobilizeze cei doi muncitori, potrivit procurorilor.

Din apartament, Moroșan a sunat la 112 și a spus că a sechestrat două persoane, amenințând că le va omorî dacă nu îi sunt îndeplinite cerințele. În zonă au intervenit mai multe echipaje de polițiști, jandarmi și pompieri. Au urmat ore de negocieri. Până să intervină Poliția, bărbatul atunci în vârstă de 68 de ani i-a înjunghiat mortal pe muncitori.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră! 

Foto Ziarul de Bacău

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.