fbpx

Sinucidere de Crăciun. Unul dintre polițiștii din Dărmănești cercetați fiindcă luau mită de la șoferi s-a împușcat

Sinucidere de Crăciun. Unul dintre polițiștii din Dărmănești cercetați fiindcă luau mită de la șoferi s-a împușcat

Image
Image

Un polițist din Dărmănești – Bacău, suspendat din funcție și cercetat pentru luat de mită alături de alți patru colegi, și-a pus capăt zilelor în seara de Crăciun.

 

„Astăzi, în jurul orei 17.00, IPJ Bacău a fost sesizat prin 112 de către o femeie de 46 de ani, din Dărmăneşti, despre faptul că soţul său ar fi încercat să se sinucidă cu arma de autoapărare pentru care este deţinător legal. La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD care a efectuat manevre de resuscitare, însă bărbatul a fost declarat decedat. La data de 18 noiembrie a.c, bărbatul a fost suspendat din funcţie ca urmare a arestării preventive pentru fapte de corupţie, iar din data de 17 decembrie a.c, se afla sub măsura arestului la domiciliu. Ultima verificare la domiciliul bărbatului a avut loc sâmbătă, la ora 12.30.”, a transmis, sâmbătă seară, IPJ Bacău.

Patru polițiști din Dărmănești erau cercetați pentru luare de mită

“Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, împreună cu polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, în cursul anului 2021, a unor infracțiuni de luare de mită de către șase agenți de poliție, din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Bacău – Poliția Orașului Dărmănești, în legătură cu aplicarea/neaplicarea sancțiunilor contravenționale pentru contravenții constatate la regimul rutier.

Dosarul penal a fost inițiat ca urmare a unui apel la linia Call Center anticorupție a D.G.A. 0800.806.806.

Astfel, în cursul zilei de 17 noiembrie 2021, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău și ofițerii de poliție judiciară ai D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Bacău, împreună cu alte 4 servicii județene anticorupție (Vaslui, Iași, Covasna și Suceava), ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, efectuează percheziții domiciliare în 5 locații, dintre care una la sediul unei instituții publice, fiind puse în executare 6 mandate de aducere precum și ordonanțe de ridicare de înscrisuri.

Persoanele urmează a fi prezentate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău în vederea audierii și luării măsurilor ce se impun.

În cauză se beneficiază de sprijin din partea Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău”, anunța, pe 17 noiembrie, un comunicat al DGA.

Detaliile furnizate ulterior de procurori, după reținerea celor patru, au arătat că polițiștii ar fi luat bani, în repetate rânduri, de la șoferi, inclusiv de la investigatori sub acoperire, pentru a trece cu vederea abateri de la Codul rutier.

Polițistul care s-a sinucis aseară, împușcându-se cu o armă care nu-i fusese confiscată în momentul plasării sub măsură preventivă, se afla în arest la domiciliu.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.