fbpx

“Salvaţi Copiii” cere Avocatului Poporului să cerceteze cazul elevului din Botoşani agresat de preot

Image
Image

„Salvaţii Copiii România” a trimis Avocatului Poporului o sesizare prin care solicită investigarea cazului de la Botoşani, unde un elev ar fi fost lovit de către profesorul de religie. Potrivit MEDIAFAX, Organizaţia solicită şi monitorizarea anchetei penale de către Avocatul Poporului.
„Salvaţi Copiii atrage atenţia asupra riscurilor pe termen lung ale violenţei asupra copilului, ca urmare a cazului de la şcoala din Botoşani, pentru care organizaţia a sesizat Avocatul Poporului. Salvaţi Copiii a aflat, din numeroasele relatări mass-media, despre faptele de violenţă comise asupra unui copil de 11 ani, elev al Şcolii gimnaziale din localitatea Cristeşti, judeţul Botoşani, acuzat fiind profesorul său de religie”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Salvaţi Copiii, remis MEDIAFAX. Organizaţia solicită astfel Avocatului Poporului să monitorizeze ancheta penală în acest caz.
Potrivit sursei citate, 7% dintre copii sunt agresaţi fizic de către educatorii şi profesorii lor, cu o frecvenţă dublă de apariţie în mediul rural (14%) comparativ cu mediul urban.
„În cazul tuturor celor care au în grija lor copii, cadre didactice, asistenţi sociali, cadre medicale etc., şi care se fac vinovaţi de acte de violenţă ori tratament degradant, legea trebuie aplicată cu fermitate. Nu e de mirare faptul că, de-a lungul timpului, au fost aduse la cunoştinţa publicului numeroase situaţii de abuz în grădiniţe, şcoli sau centre de plasament, urmate de anchete ale instituţiilor de învăţământ ale căror rezultate fie nu sunt comunicate opiniei publice de către instituţiile responsabile, fie au ca rezultat exonerarea de răspundere a celor acuzaţi şi menţinerea lor în sistemul de educaţie, cu acceptarea riscului de repetare a abuzului asupra altor copii”, se mai arată în comunicatul celor de la „Salvaţi Copiii”.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.