fbpx

Bărbaţi cercetaţi pentru că au racolat fete din centre de plasament şi le-au obligat să se prostitueze

Bărbaţi cercetaţi pentru că au racolat fete din centre de plasament şi le-au obligat să se prostitueze

Şase persoane sunt cercetate de DIICOT pentru că ar fi racolat fete din centre de plasament şi le-ar fi obligat să se prostitueze (Foto: Arhiva Telegrama)

Image
Image

Şase persoane, printre care şi doi tineri minori, sunt cercetate penal pentru că ar fi exploatat sexual fete din centre de plasament, obligându-le să se prostitueze în municipiul botoşănean Dorohoi şi în comunele învecinate.

Anchetatorii au efectuat miercuri mai multe percheziţii şi susţin că suspecţii ar fi racolat, pe parcursul ultimului an, trei fete, toate minore, pe care le-au silit să se prostitueze. Patru persoane au fost reţinute pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT în cadrul acestui dosar penal de trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu minori si folosirea serviciilor unei persoane exploatate.

Fetele erau racolate din centre de plasament şi obligate să se prostitueze

"În fapt, s-a reținut că, în perioada 2022 – februarie 2023, șase suspecți, dintre care doi minori, au recrutat trei persoane vătămate, minore, instituționalizate, cu scopul de a le exploata prin obligarea la practicarea prostituției pe raza municipiului Dorohoi și a unor comune învecinate. În urma perchezițiilor efectuate au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 16 telefoane mobile, 7 cartele SIM, o tabletă, 2 laptopuri și un card microSD", se arată într-un comunicat de presă transmis joi de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

"Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Teritorial Botoșani au dispus reținerea a 4 inculpați și luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile față de 2 inculpați. În cursul zilei de astăzi, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Botoșani cu propunerea de luare a măsurii arestului preventiv față de trei dintre inculpații reținuți în cauză. Cu privire la cel de-al patrulea inculpat reținut, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Teritorial Botoșani au dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu minori si folosirea serviciilor unei persoane exploatate", se mai arată în comunicatul DIICOT.

"Activitățile au fost realizate cu sprijinul D.G.A.S.P.C. Botosani. La acțiune au participat polițiști din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, jandarmi din cadrul I.J.J. Botoșani și un câine specializat în detectarea substanțelor psihotrope din cadrul Poliției de Frontieră. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție", se încheie comunicatul.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.