Bani strânși pentru o falsă cauză umanitară. Escrocul a fost reținut

Bani strânși pentru o falsă cauză umanitară. Escrocul a fost reținut
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Prezentat joi în fața judecătorilor de drepturi și libertăți de la Judecătoria Botoșani, Bobi Vasile Munteanu, în vârstă de 27 de ani, din județul Neamț, a cerut prin intermediul avocaților plasarea în arest la domiciliu sau aplicarea măsurii controlului judiciar. Cererile au fost respinse, iar instanța a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, bărbatul fiind cercetat pentru comiterea infracţiunii de participație improprie la înșelăciune. Decizia Judecătoriei Botoșani nu este definitivă și poate fi contestată la Tribunal.

Potrivit monitorulbt.ro, tânărul a fost reținut miercuri de polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale, după o anchetă laborioasă. Din cercetările polițiștilor a reieșit faptul că acesta, folosindu-se de datele altei persoane, ar fi solicitat donații pentru o cauză umanitară, prezentându-se drept tată al unui copil de 4 ani, cu probleme medicale, care necesita tratament într-o altă țară. Tânărul ar fi prezentat fotografii și acte medicale ce conțineau date nereale și ar fi contactat mai multe persoane, atât fizice cât și juridice, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanță, pe care le-ar fi convins să efectueze viramente bancare în conturile puse la dispoziție de acesta. Valoarea prejudiciului creat prin activitatea infracțională a fost estimat la 78.000 de lei.

Cu o zi înainte de emiterea ordonanței de reținere, pe 16 mai a.c., polițiștii botoșăneni, cu sprijinul celor din cadrul Inspectoratului Județean Neamț au pus în executare cinci mandate de percheziție domiciliară, la locuința suspectului, precum și la alte locații pe care acesta le folosea, din județul Neamț. În urma perchezițiilor au fost identificate și ridicate telefoane mobile, cartele telefonice, carduri bancare, înscrisuri privind plăți, înscrisuri privind mesaje în scop umanitar, documente în limba germană privind cazul umanitar prezentat, etc.

Conform sursei citate, tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Faptele pentru care a fost arestat la Botoșani au fost comise în timp ce tânărul era judecat la Iași, sub control judiciar, pentru alte escrocherii asemănătoare comise în 2020. Tânărul este acuzat că ar fi înșelat mai mulți preoți, ar fi falsificat stampila unei biserici din Iași și a contrafăcut mai multe documente medicale cu care a reușit să păcălească și persoane din străinătate, inventând mai multe cazuri umanitare care implicau copii în nevoie de operații costisitoare în străinătate pentru a se vindeca de boli grave.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră! 

Foto ilustrativ, radiochisinau.md.

 

Image
Image