Bărbat cu HIV acuzat că a încercat să îşi infecteze iubita, cu bună ştiinţă

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un bărbat de 32 de ani din Botoşani, infectat cu HIV, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani după ce a încercat să îşi infecteze iubita cu virusul sindromului imunodeficienţei umane dobândite (SIDA).
Potrivit MEDIAFAX, tânăra a aflat abia după ce s-a despărţit de bărbat, şi-a făcut analizele şi nu a luat virusul, dar a depus plângere împotriva fostului partener.
Bărbatul se afla în evidenţele medicale cu HIV însă acest lucru nu l-a oprit, în 2017, să înceapă o relaţie cu tânără căreia nu i-ar fi spus de boala de care suferă şi nu ar fi protejat-o în timpul relaţiilor sexuale. Tânăra a aflat ulterior de boala bărbatului şi l-a reclamat la poliţie.
„Este vorba de o tentativă. În 2017, o tânără a avut o relaţie pasageră cu bărbatul respectiv. A aflat ulterior că era bolnav. După ce s-au făcut analizele şi au trecut toate perioadele de monitorizare din punct de vedere medical, persoana vătămată nu a fost infectată, dar şi tentativa este incriminată de lege şi dosarul a fost trimis în judecată”, a declarant pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Valeriu Iulian Chihaia.
Dosarul în care botoşăneanul este acuzat de „transmiterea sindromului imunodeficitenţei umane dobândite (HIV/SIDA)” a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Botoşani, fiind primul de acest fel.
Instanţa urmează să stabilescă un prim termen de judecată în acest caz.
Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la zece ani de închisoare.
Foto cu caracter ilustrativ.

Image