Image

CORONAVIRUS | Încă două decese înregistrate duminică. O fată de 27 de ani a devenit cea mai tânără victimă din România

CORONAVIRUS | Încă două decese înregistrate duminică. O fată de 27 de ani a devenit cea mai tânără victimă din România
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Temutul coronavirus a făcut încă două decese în România, duminică, ducând bilanul sumbru la 40 de cazuri. Astăzi au murit un bărbat de 71 de ani şi o fată de 27 de ani, aceasta intrând în statistica nemiloasă ca "pacientul 40" şi totodată cea mai tânără persoană care moare din cauza acestui virus în ţara noastră.

Sâmbătă fuseseră anunţate 11 decese în România, unele dintre acestea înregistrate în zilele anterioare dar transmise oficial abia acum, după sosirea rezultatelor şi comunicarea lor către INSP. Bilanţul ajunsese la 37, însă n-a rămas mult acolo. Duminică, înainte de prânz, fusese anunţat "cazul 38", un bărbat de 66 de ani din Timişoara, care foarte probabil a luat virusul de la un membru al familiei întors recent din Germania. Duminică au fost înregistrate încă două decese, care intră, aşadar, în această nemiloasă statistică drept cazurile 39 şi respectiv 40. În ultimul caz, este vorba despre o tânără din Botoşani, care suferea de diabet zaharat, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică. Iată mai jos mesajul oficial:

Deces 39

Bărbat, 71 ani, județul Suceava (contact cu o persoana care a revenit din Austria). În data de 25.03.2020 s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca. Rezultatul testarii din data de 26.03.2020 a fost pozitiv. Data deces: 29.03.2020 - Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca, Secția ATI. Patologie preexistenta: Tumora neuroendocrina. HTA. Anevrism de aorta.

Deces 40

Tânără, 27 ani cu domiciliul în județul Botoșani . În data de 22.03.2020 s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Iasi. Rezultatul testării din data de 23.03.2020 a fost pozitiv. Data deces: 29.03.2020 - Spitalul Boli Infectioase Iasi. Patologie preexistenta: Diabet zaharat tip I decompensat.

(Foto cu caracter ilustrativ, sursa: vox.com)

Image
Image