Doze de vaccin anti-Covid dispărute de la un centru de vaccinare

Doze de vaccin anti-Covid dispărute de la un centru de vaccinare
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Procurorii anchetează un caz de dispariţie a unor doze de vaccin anti COVID-19 dintr-un centru de vaccinare. Furtul a fost sesizat de angajaţii centrului, după o verificare încrucişată.

Potrivit realitatea.net, în prima jumătate a lunii decembrie a anului trecut, personalul medical al unui centru de vaccinare din Botoşani a sesizat Poliţia, după ce s-a constatat lipsa din gestiune a două fiole cu 12 doze de vaccin Johnson&Johnson.

Surse din cadrul anchetei au precizat că dozele ar fi dispărut din centrul de vaccinare de la Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi", din municipiul Botoşani. 

Este posibil ca persoane care s-au vaccinat fictiv să dorească acum să se imunizeze

A fost deschis un dosar penal pentru furt dar deocamdată nu este cercetată penală nicio persoană. Motivul ar fi modul de operare al datelor în sistemul naţional de vaccinare dar şi manipularea dozelor. Accesul în sistemul centrului de vaccinare se face în baza unei parole unice pe care o ştiu toţi angajaţii centrului dar şi alte persoane implicate în campanie. 

Modificările puteau fi operate în sistem chiar şi de acasă, chiar pe baza acestei parole. Dispariţia dozelor de vaccin anti-COVID a ieşit la iveală în urma unui control încrucişat privind registrele şi evidenţa fiolelor.

"Au luat Johnson pentru că, în primul rând, la Pfizer sau Moderna trebuia să fure de două ori, că sunt două doze. Este posibil ca persoane care s-au vaccinat fictiv să dorească acum să se imunizeze, dar pentru că figurează deja în sistem, să nu o mai poată face. Astfel, se recurge la astfel de lucruri", a afirmat un cadru medical, potrivit sursei citate.

Foto: realitatea.net.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

Image
Image