fbpx

Plângere penală depusă de un dascăl, după ce a fost concediat abuziv de preot şi i s-a refuzat repunerea în drepturi

Plângere penală depusă de un dascăl, după ce a fost concediat abuziv de preot şi i s-a refuzat repunerea în drepturi

Image
Image

Încurcate sunt căile instanţelor civile! Un cântăreţ bisericesc din judeţul Botoşani susţine că a fost concediat ilegal şi dat afară cu forţa din biserică în 2017, iar de atunci s-a adresat instanţei de judecată, în încercarea de a fi repus în drepturi şi de a primi banii pentru perioada pierdută. Deşi omul are o sentinţă definitivă şi irevocabilă, mai-marii bisericeşti au refuzat să audă de caz. Bărbatul a depus o plângere penală.

Potrivit ziaruldeiasi.ro, Romică Simionov, un cântăreţ de biserică, acuză Biserica Ortodoxă Rusă de Rit Vechi - Eparhia Moldovei că l-a dat afară pe nedrept de la Biserica „Naşterea Maicii Domnului” din Botoşani. Acesta spune că în ultimii 3 ani şi jumătate s-a luptat în instanţă pentru a-şi recăpăta drepturile, prima sentinţă, favorabil, venind în iulie 2020, anulând decizia de suspendare a contractului individual de muncă a dascălului şi obligând Biserica Ortodoxă Rusă de Rit Vechi să-l reintegreze şi să-i plătească 2.000 de lei, cheltuieli de judecată. Pe 18.11.2020 s-a finalizat judecarea şi apelului, de data aceasta la Curtea de Apel Suceava, mai arată sursa citată. Pe 12 aprilie 2021, instanţa a respins şi revizuirea apelului, considerând că solicitarea Eparhiei Moldovei este nefondată.

„Am notificat Eparhia în scris printr-o scrisoare recomandată, după fiecare sentinţă, dar fără răspuns. Am contactat un executor judecătoresc pentru punerea în executare a sentinţei. Aceste persoane nu au nicio limită de bun-simt, nu respectă Cuvântul lui Dumnezeu, nu respectă legile ţării, nu respectă statutul Bisericii, nu respectă oamenii, enoriaşii, valorile morale şi deontologice, cu atât mai puţin o sentinţa judecătorească”, a mai declarat Romică Simionov. Bărbatul spune că în decembrie 2020 a depus o plângere penală pentru nerespectarea sentinţei judecătoreşti şi susţine că nu a fost contactat după nicio decizie a instanţei de către reprezentanţii Eparhiei Moldovei.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.