Plouă în unitatea mobilă de terapie intensivă pentru pacienţi COVID din Botoşani!

Plouă în unitatea mobilă de terapie intensivă pentru pacienţi COVID din Botoşani!
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Raed Arafat a anunţat că unitatea mobilă ATI de la Botoşani poate primi bolnavi, dar în camion plouă din nou. Pompierii au pus şi prelate peste camion, dar apa tot şi-a făcut loc şi s-a infiltrat în tavan, arată presa locală.

Luni, secretarul de stat Raed Arafat anunţa impunător că Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă (UTIM) va fi redeschisă la Botoşani. Sau operaţionalizată, aşa cum preferă acesta să spună. Ceea ce autorităţile de la Bucureşti ignoră sau pur şi simplu refuză să vadă, însă, sunt problemele tot mai acute cu care se confruntă camionul transformat în secţie de terapie intensivă, pe aproape 400.000 de euro. Astfel, după ce a funcţionat o lună, unitatea a fost închisă din cauza infiltraţiilor din tavan şi a riscului ca bolnavii să fie expuşi unor pericole suplimentare. Cadrele medicale care au lucrat în ea au sesizat de mai multe ori faptul că tavanul nu prezenta siguranţă, însă de la Bucureşti primeau asigurări că totul este la standarde şi unitatea poate fi folosită. Mai mult, o echipă din Turcia a venit, la mijlocul lui ianuarie şi a transmis că au fost remediate toate problemele, scrie Monitorul de Botoşani.

Chiar a doua zi, autorităţile din Botoşani au început demersurile pentru a redeschide UTIM. S-a cerut personal mediu de pe secţiile din spital, s-a discutat la Iaşi pentru a se trimite medici de terapie intensivă şi totul părea aranjat pentru redeschiderea unităţii. Doar că marţi au revenit ploile şi a reapărut riscul de infiltraţii. Deşi turcii au spus că totul a fost remediat, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au decis să pună totuşi o prelată peste acoperişul camionului. Doar că se pare că nici aceasta nu a fost de prea mare ajutor, mai notează sursa citată.

Image