fbpx

Primarul unei comune vrea să cumpere casele nelocuite pentru a le da familiilor tinere fără locuinţă

Primarul unei comune vrea să cumpere casele nelocuite pentru a le da familiilor tinere fără locuinţă

Image
Image

Un primar din judeţul Botoşani intenţionează să cumpere toate casele abandonate de pe raza comunei, pe care, ulterior, să le pună la dispoziţia familiilor tinere cu mulţi copii.

Primarul comunei Drăguşeni, Eugen Nechita, a declarat, potrivit AGERPRES, că într-o primă etapă a inventariat 16 imobile care sunt nelocuite de mai mult timp şi a demarat discuţii cu proprietarii pentru a le vinde administraţiei locale.

Prima casă a fost deja cumpărată, iar în bugetul local mai sunt bani pentru încă o locuinţă. Primarul din Drăguşeni vrea ca toate casele cumpărate să dispună de terenuri care să le permită familiilor care vor locui în ele să se gospodărească.

Eugen Nechita susţine că prin această metodă rezolvă două probleme ale comunităţii, una legată de susţinerea tinerilor care nu au locuinţă, iar a doua legată de salvarea de la degradare a imobilelor nelocuite.

Punerea la dispoziţia familiilor tinere a imobilelor cumpărate de administraţia locală din Drăguşeni are loc în baza unor anchete sociale derulate de funcţionarii primăriei.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

Sursă foto dragusenibt.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.