fbpx

Sancţiuni dispuse de DSP după decesul în ambulanţă al unui copil de trei ani şi jumătate

Sancţiuni dispuse de DSP după decesul în ambulanţă al unui copil de trei ani şi jumătate

Image
Image

Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Botoşani a fost sancţionat contravenţional în urma evenimentului petrecut în noaptea de 17 spre 18 februarie, atunci când un copil de trei ani şi jumătate a decedat într-o autospecială, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Monica Adăscăliţei, potrivit AGERPRES.

Sancţiunea, sub formă de avertisment, a fost dispusă de o echipă de control a DSP, care a verificat activitatea SJA la scurt timp după înregistrarea evenimentului şi care a constatat lipsa unor proceduri operaţionale şi a tabelelor de luare la cunoştinţă a acestora de către medicii din dispecerat, pentru activitatea de intervenţie.
De asemenea, medicului coordonator care era de gardă în noaptea respectivă i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională, sub formă de amendă, de 2.000 de lei, pentru neasigurarea triajului apelurilor primite prin sistemul de urgenţă şi nestabilirea priorităţilor cazurilor.
"Copilul a fost ventilat doar mecanic, cu balon, iar medicul ar fi putut să continue tratamentul specific resuscitării cardio-pulmonare", a afirmat Adăscăliţei.

În noaptea de 17 spre 18 februarie, un copil de trei ani şi jumătate a decedat în ambulanţă la scurt timp după ce a fost preluat de un echipaj medical. Rudele copilului au sunat la 112, solicitând intervenţia cadrelor medicale pe motiv că băieţelul scuipă sânge. Familia a convenit cu dispeceratul de la SJA să se deplaseze, cu maşina personală, dinspre localitatea de domiciliu spre localitatea Cerbu, unde urma să se întâlnească cu ambulanţa. Spre locul respectiv a fost trimisă iniţial o ambulanţă fără medic, însă, ulterior, când s-a constatat starea gravă a pacientului, a fost solicitată o ambulanţă cu medic. Copilul a intrat în stop cardio-respirator şi, în ciuda manevrelor de resuscitare, a decedat în drum spre spital. Medicii legişti au stabilit că băieţelul avea probleme cardiace.

Sursă foto stiri.botosani.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.