Soţ şi soţie intoxicaţi în beci cu monoxid de carbon, de la must

Soţ şi soţie intoxicaţi în beci cu monoxid de carbon, de la must

Două persoane, soț și soție, au fost la un pas de moarte din cauza monoxidului de carbon produs de fermentația vinului.

Cei doi soți, de 60 respectiv 64 ani, au fost scoși din beci de către pompieri si preluați de două echipaje de la Ambulanță și SMURD, fiind seminconștienți, informează Monitorul de Botoşani. Le-a fost administrat oxigen și au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

ISU Botoşani a transmis o listă de recomandări pentru a evita intoxicaţiile cu dioxid de carbon acumulat în spaţii închise de la fermentarea băuturilor, primul sfat fiind de a evita cu totul punerea mustului la fermentat în spaţii închise, iar apoi, dacă asta nu se poate, de a asigura măcar o ventilaţie adecvată. Verificaţi concentraţia de oxigen din încăperea în care intraţi, prin aprinderea unei lumânări, iar în cazul în care aceasta se stinge înseamnă cu nu există suficient oxigen, mai sfătuiesc pompierii, care mai avertizează că sunt mai susceptibile de a se intoxica persoanele cu probleme respiratorii, cardiace, neurologice.

Image
Image
Image