fbpx

Un bărbat a murit după ce a fost plimbat o noapte întreagă cu ambulanţa între spitale

Un bărbat a murit după ce a fost plimbat o noapte întreagă cu ambulanţa între spitale

Image
Image

Bolnav de cancer, în vârstă de 70 de ani, Vasile Țurcanu a fost luat cu salvarea de acasă, din comuna Coțușca, județul Botoșani, și a fost transportat între spitale, înainte de a muri la Dorohoi, în dureri pe care soția lui le-a auzit la telefon. “Îmi sună în urechi cât trăiesc eu”.

La finalul lunii aprilie, bărbatul s-a simţit rău. Avea diaree de câteva zile, dar analizele făcute cu câteva zile înainte la un laborator privat din Botoșani indicau că nu are nici o infecție. Bărbatul în vârstă de 70 de ani nu avea nici temperatură, dar se simțea slăbit, aşa că soţia a chemat o ambulanţă, relatează Libertatea, într-un reportaj publicat marţi. În fața porții, asistenta de pe ambulanță i-ar fi spus că ei îl vor duce la Spitalul din Slăveni, la aproximativ 20 km distanță, și acolo hotărăște medicul – vi-l dă înapoi sau îl trimite mai departe, își amintește femeia. Bărbatul i-a confirmat, prin telefon, când a ajuns aici. La următorul telefon, la câteva ore distanță, Vasile i-a spus soției sale că este la spitalul din Botoșani. Apoi, spre miezul nopții i-a spus că este la spitalul din Dorohoi. Femeia s-a culcat, însă fiul lor, Marius, și-a sunat tatăl la două noaptea, iar acesta încă nu era internat la nici un spital. “Nu știu unde l-au ținut, pe o bancă, pe un scaun, pe un pat, nu știu pe ce, nu mi-a spus”. Miercuri dimineața, pe 29 aprilie, în jurul orei 9, la aproximativ 15 ore de când plecase de acasă cu ambulanța, Vasile Țurcanu i-a spus soției sale că a fost internat la Spitalul Dorohoi, într-o rezervă de pe secția de boli infecțioase.

Pe certificatul constatator al decesului, pe care Florica îl întoarce acum pe toate părțile scrie așa: Decesul a avut loc la 8.45, pe data de 1 mai. Cauzele decesului – insuficiență cardiorespiratorie acută, sindrom de deshidratare, metastaze hepatice, neoplasm chimio radio tratat rectal, enterocolită acută, mai notează Libertatea. Pacientul Țurcanu Vasile a avut prezentare la CPU Săveni în ziua de 28.04.2020 de unde a fost dirijat la UPU Spitalul Județean, unde a fost investigat și redirijat la Secția de Boli Infecțioase, după care a fost redirijat la Spitalul Municipal Dorohoi în vederea internării, deoarece Spitalul Județean este Spital COVID-19.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.