fbpx

Un elev de la o şcoală din Botoşani ar fi fost umplut de sânge de profesorul de religie

Image
Image

Un incident deosebit de grav s-a petrecut la o școală din Botoșani. Un elev ar fi fost umplut de sânge de profesorul de religie, pentru că a refuzat să facă semnul crucii.
Cazul este acum cercetat de conducerea şcolii, de poliţie, dar şi de Mitropolia Moldovei, potrivit știrilor Pro TV.
Preotul-profesor l-ar fi luat de urechi pe băiat şi l-ar fi dat cu capul de perete pentru că nu a vrut să-şi facă semnul crucii. Băiatul de 11 ani a fost dus acasă, plin de sânge, de un sătean care l-a văzut pe marginea drumului. Mama copilului a chemat ambulanţa. Aceasta a explicat că nu a avut niciodată probleme cu preotul, pe care nici nu-l cunoaşte, şi că ea este de religie penticostală. "L-a obligat să facă cruce şi băiatul nu voia", a susţinut femeia.
La spital medicii care au examinat copilul au constatat că acesta are mai multe traumatisme. I-au făcut un examen tomograf şi l-au internat pentru investigaţii amănunţite. 
Relatarea copilului şi a mamei sale este susţinută şi de alţi părinţi. Mama altui elev a confirmat şi ea că cel care l-a agresat pe băiat a fost profesorul de religie, care i-a forţat pe copiii să facă cruce.
Tatăl unui alt elev povesteşte că după agresiune preotul a oprit maşina în capătul satului, unde erau copiii, şi le-a spus: "Să fiţi cuminţi ca o să păţiţi toţi la fel". „I-a obligat să se închine, să facă cruce şi să spună mai multe recitale ortodoxe. Copiii nu erau de acord. Toţi copiii erau terorizaţi. Au fugit copiii din clasă. Au ieşit ca de la filme de groază. Fata a venit acasă plângând. Suspină şi nici nu mai vrea să meargă la şcoală”, a susţinut tatăl unei eleve.
Conducerea şcolii desfăşoară o anchetă disciplinară, iar poliţiştii au deschis dosar penal pentru purtare abuzivă.
Mitropolia Moldovei şi Bucovinei s-a autosesizat în acest caz, considerând că "este inadmisibilă folosirea violenţei, indiferent în ce grad". El nu poate preda fără binecuvântarea bisericii.
Foto cu caracter ilustrativ.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.