Un primar de municipiu ameninţă că va da în judecată Guvernul dacă nu va deconta cheltuielile aferente pandemiei

Un primar de municipiu ameninţă că va da în judecată Guvernul dacă nu va deconta cheltuielile aferente pandemiei
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Primarul municipiului Botoșani intenționează să dea în judecată Guvernul, în cazul în care cheltuielile survenite pe fondul pandemiei de coronavirus, suportate de administrația locală, nu vor fi decontate în timp util de stat.

Pe de o parte, este vorba despre un cumul de datorii de 113.000 de lei pe care Primăria ar fi trebuit să îl aloce către cinci hoteluri din Botoșani care s-au constituit centre de carantinare, relatează site-ul stiri.botosani.ro. Pe de altă parte, se așteaptă și decontarea cheltuielilor suportate pentru amenajarea centrelor de vaccinare, sumă alocată din fondul local.

„Deocamdată, am făcut adrese la DSP, ca să ne dea banii pe care îi datorăm hotelurilor. A fost înțelegerea că acești bani vin de la Guvern prin DSP. Deocamdată, nu am primit un răspuns. Hotelurile au făcut presiuni pentru ca noi să le dăm banii. Dacă ne acționează hotelurile în instanță, îi acționăm la rândul nostru pe cei din DSP și, implicit, Guvernul. Două hoteluri au depus deja plângeri în prealabil”, a spus Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani.

„Pentru operaționalizarea centrelor de vaccinare, am cheltuit până acum 10.000 de lei. Vedem între timp care va fi cuantumul total. Tot noi am pus la dispoziție resursa umană, fiind angrenați medici și asistenți din rețeaua de cabinete școlare, care se subordonează Primăriei. Probabil că vom da în judecată Guvernul și pe speța asta, dacă nu returnează banii”, a mai afirmat edilul, citat de stiri.botosani.ro.

Image