A otrăvit fântâna satului ca să își ucidă soția. Nu s-a gândit că ar putea muri și vecinii

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un ieșean a turnat într-o fântână insecticid și a așteptat ca soția să bea apă de acolo. O vecină l-a văzut în timp ce turna lichidul toxic și a anunțat autoritățile. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal și riscă să ajungă după gratii.

Potrivit bzi.ro, de ceva vreme, Ioan Ciobanu din comuna ieșeană Costuleni are ceva probleme în dragoste. Soția sa Iulica a deschis o acțiune de divorț. Bărbatul în vârstă de 54 de ani, negăsind nicio cale de înțelegere și de împăcare cu soția sa, s-a gândit să o ucidă. Iulica folosea în fiecare zi apă dintr-o fântână de lângă casă. Cei doi soți și vecinii acestora consumau apă din fântâna respectivă de ani întregi. Ioan s-a gândit că dacă otrăvește apa și soția lui va bea, va scăpa de greutăți.

Pe data de 8 septembrie a acestui an, o femeie din comuna Costuleni a sunat la Poliție și a cerut ajutor. Femeia le-a spus oamenilor legii că vecinul său a aruncat o substanță necunoscută într-o fântână. Polițiștii au făcut verificări și au constatat că, pe data de 7 septembrie, Ioan s-a certat cu soția sa. Ulterior a mers la fântâna de la care femeia bea apă și a aruncat o substanță chimică. Apa s-a albăstrit și se simțea un miros înțepător.

„Polițiștii au fost sesizați despre faptul că un bărbat ar fi turnat o substanță necunoscută într-o fântănă. În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de infectarea apei, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt, urmând ca, în funcție de cele constatate, să fie dispuse măsuri legale”, a precizat Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Vineri, localnicii au dat din nou alarma. Au spus că apa din fântână s-a îngălbenit și se simte un miros înțepător.

„Fântâna a fost curățată și spălată. Este posibil ca, de această dată, să fie vorba doar despre soluția folosită de noi. Încercăm să facem apa măcar bună de folosit, dacă nu potabilă”, a precizat Mirică Dodan, primarul comunei Costuleni.

Polițiștii au mers vineri la Costuleni să vadă despre ce este vorba. Și de această dată au deschis un dosar penal, în REM, tot pentru infectarea apei. Cert este că, pentru localnici, apa din fântână a fost și este încă periculoasă.

Polițiștii continuă cercetările. Dacă va fi găsit vinovat, Ioan Ciobanu riscă să ajungă în spatele gratiilor.

„A aruncat o substanță chimică în fântână, după o ceartă cu soția lui. Este vorba despre insecticid. Probabil s-a gândit că soția va consuma apă din acea fântână și va avea de suferit în urma ingestiei substanței. Nu sunt însă indicii foarte clare care duc către o tentativă de omor”, a precizat o sursă din cadrul anchetei.

Localnicii care foloseau apa din fântâna respectivă sunt supărați. Substanța folosită de autorități pe data de 31 octombrie ar trebui să rezolve problema. Va fi nevoie de o perioadă destul de lungă de timp pentru ca apa să devină din nou potabilă. Din fântână au fost ridicate probe. Ulterior, acestea au ajuns la un laborator și urmează să se stabilească dacă apa poate fi consumată sau nu.

Credit foto Digi24.

Image