fbpx

Acuzații grave aduse medicului de familie care nu ar fi tratat corespunzător simptomele bărbatului cu botulism

Image
Image

În urmă cu două săptămâni, un bărbat în vârstă de 62 de ani din comuna Erbiceni, județul Iași, a ajuns la spital, după un apel la 112. Acesta prezenta simptome clare, care conduceau la un singur diagnostic. Ajuns într-o stare gravă, acesta era suspect de botulism, diagnostic confirmat de cadrele medicale. Consumase o conservă de pește, preparată în casă.

„În joia respectivă (21 noiembrie- n.r.), unchiul nostru abia venise de la biserică cu soția lui. Au preparat în casă o conservă de pește, iar peștele era proaspăt. La scurtă vreme, li s-a făcut rău. Ambii au început să aibă scaune proaste, să simtă că li se dublează vederea și aveau stări de vomă. Mătușa mea a vomitat mai mult, unchiul însă nu. A doua zi de dimineață s-a prezentat la medicul de familie din comună. Acesta i-a prescris picături de ochi și l-a trimis acasă, în condițiile în care unchiul meu i-a povestit toate simptomele. Dacă îl trimitea direct la spital, unchiul meu ar fi trăit astăzi”, povestește Mihaela Butnaru, nepoata acestuia, potrivit BZI.ro.

Sâmbătă dimineața (23 noiembrie), după ce starea bărbatului se înrăutățise extrem de tare, familia acestuia a decis să cheme ambulanța. Ajuns la spital, a intrat în comă și a fost internat în secția de Anestezie și Terapie Intensivă. La aproape două săptămâni de la internare, a fost declarat decesul bărbatului care a lăsat în urmă o familie îndurerată și care cere dreptate.

„Dacă medicul de familie ar fi fost capabil să îi înțeleagă simptomele și să cheme o ambulanță, unchiul meu ar fi fost în viață. Din păcate, a ajuns la spital când toxina era deja adânc pătrunsă în organism. Dacă vineri, și nu sâmbătă, ar fi ajuns la spital, probabil ar fi fost acum lângă noi. Stâlpul familiei a plecat mult prea devreme”, adaugă nepoata Mihaela.

Potriviti sursei citate, bărbatul a fost un învățător îndrăgit în comuna Erbiceni. Ieșise de doi ani la pensie și se pregătea să-și vadă pentru prima dată nepoțica născută în străinătate.

Familia învățătorului decedat din cauza botulismului acuză medicul de familie că nu l-a trimis la spital, unde poate ar fi putut fi salvat. Rudele au relatat reporterilor cotidianului BZI că au mai avut antecedente cu acest medic de familie și că mai sunt și alți localnici nemulțumiți de serviciile acestuia.

Imagine cu caracter ilustrativ, sursă BZI.ro

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.